Bæredygtigt design Soveværelse (Bedroom)

Når vejen til bedre søvn ligger i en ny seng…

“I’m not a very good sleeper. But you know what? I’m willing to put in a few extra hours every day to get better. That’s just the kind of hard worker I am.”
― Jarod Kintz

Citatet ovenfor kunne sagtens være mig! Jeg er virkelig ikke ret god til at sove. Desværre. Men heldigvis kan man jo blive bedre til de ting, man ikke er god til, ikke? Nogle gange hjælper det at øve sig – og andre gange hjælper det rent faktisk at opgradere sit ‘udstyr’!

I vinter gik der et lys op for mig, da jeg i en hel uge hos min svigermor pludselig sov mærkbart bedre end jeg i årevis har gjort hjemme… At måske det ikke bare var mig, der var dårlig til at sove. Måske var det på tide at kigge lidt på vores seng! 10 år gammel, og en ganske udmærket dobbelt latexmadras – men faktisk var den alt for hård til mig, når jeg sammenlignede med den, jeg havde sovet godt i i juleferien, og den støttede ikke rigtig nogen steder, så jeg havde altid spændinger i ryg og lænd om morgenen.

Når vejen til bedre søvn ligger i en ny seng...
Auping Criade – sengetøj fra CamCam

Derfor flyttede denne skønne Criade fra Auping i februar ind i vores soveværelse. Og vi elsker den allerede højt begge to! For jeg fik lov at få en madras, der passer helt perfekt til mig (en Vivo soft, med zoner hvor skuldre og hofter kan synke ned, så madrassen giver optimal støtte) – og min mand (der er gode 20cm højere og 30kg tungere end mig) fik en noget hårdere madras, der bedre passer til ham. Og jo – selvom jeg stadig skal øve mig og blive endnu bedre til at sove – så sover jeg allerede MEGET bedre, nu hvor min ryg har ordentlig støtte og kan slappe af om natten!

Som ekstra luksus valgte vi sengen med elevation, så man kan sidde op og læse/skrive – min mand brækkede 8 ribben i sommer, og en god, stabil rygstøtte er stadig virkelig kærkommen (- og jeg skal ikke benægte, at det er noget rarere end en pude i ryggen ;)).

Når vejen til bedre søvn ligger i en ny seng...
TV: Vi bruger Clayfever’s skønne porcelæns-‘lommer’ overalt i huset til småopbevaring. Hér to forskellige størrelser med Alice i Eventyrland-motiver. TH: Puder fra Ferm-Living. Og ja, hylden ovenover hænger så den passer til den gamle seng – den er flyttet nu 😉

Når vejen til bedre søvn ligger i en ny seng...
Et udvalg af vores sukkulenter og små træer over sengen.

Udover at lave sunde og drømme-gode senge (en grundsten i Auping-firmaet), så er Aupings senge også bæredygtige, og firmaet er den eneste sengeproducent i verden, der har opnået en Cradle to Cradle Silver certificering. Det talte jeg i starten af februar med Aupings CEO Aart Ross om – du kan læse med hér.

(Foto: Maria Fynsk Norup)


Indlægget er udarbejdet i samarbejde med Auping – Maria har testet Aupings Criade model i en måned

 

Når vejen til bedre søvn ligger i en ny seng…
Artikel
Når vejen til bedre søvn ligger i en ny seng…
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Tine
  august 31, 2015 at 20:16

  Hej Maria
  Må man spørge om hvad I skulle give for sengen?
  Vh. Tine

Leave a Reply