INTERIØR

Favoritter fra Ambiente – Verdens største messe for forbrug #1

I dette øjeblik sidder jeg på et hotel i Frankfurt, og skriver dette indlæg. 3 dages heftig messebesøg er slut, for mit vedkommende. Ambiente – Verdens største messe for forbrug, med sine 12 haller og over 4200 udstillere. Det er tredje gang jeg deltager i denne messe, og jeg må sige, at det er et af årets højdepunkter for mig.

I en serie af 3 indlæg vil jeg  dele mine favoritter med dig. De første 3 kommer her.

MENSCH MADE

Det hollandske firma Mensch Made, har jeg truffet på Ambiente før, og jeg har siden holdt lidt øje med dem. Mensch Made designer og producerer deres produkter med omtanke for miljø og mennekser, og deres værdisæt er transparent og rigtig fint. Vi som forbruger har oftest fokus på front-enden af et produkt, altså på udseende og funktion – Mensch Made fokuserer på Front-enden naturligvis, men de fokusere i lige så høj grad på back-enden – altså hvor er det produceret, under hvilke forhold, af hvem osv.

Designet er intelligent, enkelt, stilrent i forskellige materialer, som inviterer til at man blive nødt til at røre det. Diskret farvevalg og med et håndværksmæssigt udtryk som i vi skandinavere elsker.

Favoritter fra Ambiente - Verdens største messe for forbrug #1

Æggebæger med et magnetisk felt, så skeen sidder fast på bægeret. Formsproget er æggets egen form blot halveret, så ægge kan stå der, hvor æggeblommen normalt ville være – intelligent tænkt! Æggebægerne står på en beton bord med blonde tryk – også design af Mensch Made. FOTO: Malene Marien Møller

 

Favoritter fra Ambiente - Verdens største messe for forbrug #1

Smuk vase i beton med kniplinge tryk. FOTO: Malene Marie Møller

Favoritter fra Ambiente - Verdens største messe for forbrug #1

NYHED: Mensch Made har netop lanceret disse yndige halskæder i genbrugsplast ( mener jeg nok – hæng mig ikke op på det) – Jeg troede at disse var håndlavede, men de er 3D printet – super cool. De omfavner så fint denne plantetrend vi ser lige nu. Hæng en lille fin plante om halsen. FOTO: Malene Marie Møller

 

Besøg Mensch Made der er meget godt at hente. Klik her


STELTON og den svenske Prins

Messens helt store højdepunkt – En kæmpe attraktion for hele verdenspressen blev serveret af danske Stelton. Stelton lancerede ‘STOCKHOLM Aquatic’ – resultatet af deres unikke samarbejde med ingen mindre end den svenske prins Carl Philip Benadotte og hans designkollega Oscar Kylberg (Bernadotte & Kylberg) – Jo…. man blev lidt stolt som dansker og jeg fik også en glimt af den smukke svenske prins, som med livgarder deltog i lanceringen, sammen med hans kollega.

STOCKHOLM Aquatic hedder den smukke kunstneriske serie designet af Bernadotte & Kylberg i tæt samarbejde med Stelton. Materialet er emaljeret aluminum.

Favoritter fra Ambiente - Verdens største messe for forbrug #1

Den smukke vase er klart min favorit – jeg er vild med det maleriske abstrakte udtryk og farvevalget er spot on. Til højre ses designerne Bernadotte & Kylberg

Favoritter fra Ambiente - Verdens største messe for forbrug #1

De smukke skåle og vaser var udstillet i et basin med den lækreste blå farve vand. Vand er den helt stor inspirationskilde bag Bernadotte & Kylbergs serie for Stelton, så præsentationen af kollektionen på Ambiente var fuldendt – meget meget smukt.  Foto: Malene Marie Møller

 

Favoritter fra Ambiente - Verdens største messe for forbrug #1

Endnu engang den smukke vase – min topfavorit – MUST HAVE! – Foto: Malene Marie Møller

Favoritter fra Ambiente - Verdens største messe for forbrug #1 Favoritter fra Ambiente - Verdens største messe for forbrug #1


 

SOIL

Et simpelt japansk produkt, som stammer fra vores jord (bogstavligt talt) – et genialt produkt i det smukkeste udtryk! SOIL er jord/ler som er formgivet og gennemtørret. Man kan ikke ovntørre jord uden det revner, det skal lufttørre i 2 måneder i solen, så der er en lidt længere process bag disse produkter.

Hvad skal man så bruge dem til ? – SOIL suger fugt og holder f.eks. dine madvarer tørre. Et rigtig godt eksempel på anvendelse er problemstillingen med brun farin. Jeg bruger en sjælden gang imellem brun farin, og den holder aldrig til næste gang, jeg skal bruge den – Du kender det godt, -har posen først været åbne, ja så venter en hård brun farin-sten på dig næste gang du skal anvende det. I dette tilfælde kan du lægge en lille SOIL-brik ned samme med farinen, og så holder den sig brugbar. Det samme gælder sukker, som også har det med at klumpe sig sammen. SOIL brikkerne holder utrolig længe og kan anvendes til stort set alt. Jeg forelskede mig i en badesten – slut med grimme våde bademåtter – SOIL badesten placerer du foran brusekabinen – du træder ud på SOIL og den suger øjeblikkeligt alt det våde væk og stenen føles tør – En virkelig smuk løsning, som er langt mere funktionel end en bademåtte. Når SOIL badesten med tiden bliver lidt nusset, så kan du slibe den let med en omgang sandpapir og så fremstår den smukt igen.

For mere information kontakt Nicolajengros.dk

Favoritter fra Ambiente - Verdens største messe for forbrug #1

Badestenen – er den ikke smuk?

Favoritter fra Ambiente - Verdens største messe for forbrug #1

Favoritter fra Ambiente - Verdens største messe for forbrug #1

SOIL blok, som er lige til at knække fra hinanden og bruge i køkkenet eller andre steder, som du ønsker at holde fugtfri.

Favoritter fra Ambiente - Verdens største messe for forbrug #1

SOIL som fin lille ske, til te, kaffe, salt m.m.

Favoritter fra Ambiente - Verdens største messe for forbrug #1

Disse æsker med røgelsespinde er virkelig smukke.

Favoritter fra Ambiente - Verdens største messe for forbrug #1

SOIL tager fugten i køleskabet.

 

Favoritter fra Ambiente – Verdens største messe for forbrug #1
Artikel
Favoritter fra Ambiente – Verdens største messe for forbrug #1
Beskrivelse
I dette øjeblik sidder jeg på et hotel i Frankfurt, og skriver dette indlæg. 3 dages heftig messebesøg er slut, for mit vedkommende. Ambiente - Verdens største messe
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply