Køkkenet (Kitchen) RUM OG INDRETNING

Tanker om nyt køkken

I har hørt mig sukke efter nyt køkken længe – i årevis, og jeg har endda prøvet at opgradere mit nuværende IKEA køkken. Resultatet blev fint og jeg er glad for det, men det er altså de samme køkkenlåger med fyldning og et køkkenbord jeg ikke er helt glad for. Jeg vil gerne have nyt, flot, praktisk og funktionelt.

Nu er det sådan, at Femina kommer til maj og fotografere hele mit hus til en boligreportage, og selvom om den trofaste læser af bloggen har set billeder hjemme fra mig før, så kan jeg afsløre, at her er sket MEGET nyt. Desværre kan jeg ikke vise jer det endnu, jeg har lovet Femina førsteret! Men til august (satser jeg på), kan I se det i Femina, -og herefter skal jeg nok vise billeder i detaljer på blog og instagram, det lover jeg. ‘

Nu drømmer jeg altså endnu mere om nyt køkken og faktisk også badeværelse. Jeg når det nok ikke til maj, det er noget med økonomi og tid – men drømmene har man da lov at have.

 

Mine køkken-tanker

Tanker om nyt køkken

Fra øverst: Lotta Agatsons køkken – foto: Pia Ulin | Messing Quooker fra Invita | Sort lampe: La Lampe Gras | Bordplade laminat fra Invita | Sort køkken: Invita | Lækre skærebræt i råt træ fra MUUBS

 

Jeg drømmer om et sort køkken! – Sortbejdsede låger og skuffer så udtrykket ikke bliver for hårdt, og man kan se træets årer. Jeg har dog et ret mørkt køkken, her kommer ikke meget lys ind, så hvordan sikrer jeg mig, at det ikke bliver hule-agtigt? Jeg forestiller mig, at hvide blanke metro fliser med hvid fuge helt op til loftet, vil kaste lyset videre i rummet. Hvis jeg så også vælger en hvid bordplade i stedet for en i træ, vil den også hjælpe lyset ind i rummet. Laminat er blevet populært igen, det er praktisk og ikke så kostbart som f.eks. corian.

Jeg drømmer om en Quooker, absolut højeste ønske i det nye køkken, den behøver ikke at være i messing, men den er dælme flot den her fra Invita.

Moodboardet øverst til venstre: Køkkenet hos den dygtige stylist Lotta Agatson (foto: Pia Ulin) – Et meget smukt køkken, som alligevel får mig til at genoverveje, om mit køkken egentlig skal være sort (jeg har ikke endeligt besluttet mig). Her ses de hvide fliser på hele endevæggen, præcis som jeg også har tænkt mig. Jeg er vild med udtrykket og er overbevist om, at det vil give et lysere rum. Den diskrete emhætte-løsning er jeg også på jagt efter. 3-4 sorte arkitektlamper på væggen, eller 4 sorte ledninger med fatning og pære ville være mit fortrukne valg.

Køkkenet nederst til højre er Helenes Køkken som jeg skrev om forleden – Jeg har ikke helt kunne få det Invita køkken ud af hovedet. Jeg er vild med lædergrebene og, at man kan se det smukke træ gennem den sorte farve.


 

Jeg lover, at jeg nok skal holde jer opdateret såfremt jeg laver nyt køkken… -og der kommer helt sikkert mere køkkeninspiration til dig her på bloggen den kommende tid!

Her får du lige flere gudesmukke køkkener som jeg fandt i min research – køkkener som helt sikkert vil være med til at holde mine kreative tanker i gang, og garanteret forstyrre min nattesøvn, -for når man først er gået i gang…. tjahhh så kører den non-stop!

God Lørdag derude ♥

Tanker om nyt køkken

Lækkert rum! – Køkken og foto: TVIS

Tanker om nyt køkken

Stilrent køkken fra JKE Design

Tanker om nyt køkken

TIP: For at undgå, at et køkken bliver for sterilt eller for hårdt i udtrykket, hvilket kan ske, hvis man har et helt hvidt køkken eller et sort/hvidt køkken, så kan man supplere med grønne planter, krydderurter og råt træ i form grove skærebræt, mortere, skeer m.m. i træ! Disse skønne items er fra MUUBS

Tanker om nyt køkken

Garde Hvalsøe køkken – Jeg synes virkelig det er smukt det her køkken. – Desværre er et køkken i træ ikke en mulighed hos mig – Vores køkken er for mørkt, og i den ene del af køkkenet har vi et mørkt smukt træloft med fine historiske detaljer – det er et kostbart loft fra dengang vores hus hørte til Lillerød Kirke.

Tanker om nyt køkken

SMUKT smukt SMUKT køkken fra Københavns Møbel Snedkeri.

Tanker om nyt køkken

Tanker om nyt køkken

Tanker om nyt køkken
Artikel
Tanker om nyt køkken
Beskrivelse
I har hørt mig sukke efter nyt køkken længe - i årevis, og jeg har endda prøvet at opgradere mit nuværende IKEA køkken. Resultatet blev
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Lisbeth Glud
  februar 7, 2015 at 15:47

  Drømme har man jo lov at have, og det har jeg da også.
  På fotos ser man altid køkkener der er lyse, luftige og med meget plads – til spiseplads, kogeø m.v.
  Jeg synes det er svært af omformulere et aflangt, smalt køkken. Jeg kan sagtens få nye elementer, hvidevarer, farver, belysning – men der er nu engang kun den plads der er, så uanset hvad jeg gør får jeg ikke mere skabsplads – og det er i princippet det jeg mangler for at gøre køkkenet mere funktionelt.
  Jeg kunne godt tænke mig at vide, om du undervejs finder eksempler på bedre udnyttelse af den lille plads – og af skuffer og skabe.
  Uanset hvad, så bliver det spændende at følge med i dit projekt. Held og lykke. 🙂

  Venlig hilsen og god weekend fra Lisbeth Glud

  • Reply
   Malene Marie Møller
   februar 8, 2015 at 08:20

   Hej Lisbeth

   Jeg fandt faktisk nogle løsninger til det lille køkken – dem vil jeg gerne tage med næste gang.

   Kh. Malene

 • Reply
  Asta Øjvind
  februar 8, 2015 at 08:45

  Har du overvejer at skifter kun låge på din køkken? Det er nemlig muligt ned IKEA.

  • Reply
   Malene Marie Møller
   februar 9, 2015 at 11:06

   Hej Asta og Lisbeth, ja det har jeg tænkt på og overvejer det stadig – Faktisk er der et ret cool firma som specialiserer sig i at lave nye flotte fronter til IKEA køkkener så de bliver super smukke. Vi skrev om dem i Boligcious Lookbook The Autumn Issue – og det er også en mulighed jeg overvejer. Vil dog gerne have mere plads og funktionalitet ind i køkkenet og derfor kunne det være ret interessant at få besøg af et køkkenfirma og se om de kan komme på idéer til markante ændringer som vi ikke selv har tænkt på. Alt er i spil og vi er åbne for alt – Tak for jeres kommentar, den mindede os lige om at der er mange muligheder med det vi har i forvejen.
   Kh. Malene

 • Reply
  Lisbeth Glud
  februar 8, 2015 at 09:25

  Tak, Malene, det vil jeg glæde mig til. Det er godt at se om der er muligheder man ikke selv har tænkt på.

  Ja, Asta Øjvind, det tænkte jeg på allerede da vi selv renoverede køkkenet for snart 25 år siden, men det gav jo ikke mere skabsplads. Allerede dengang var der mindre firmaer der havde set den mulighed og tilbød en bred vifte af låger i forskellige designs og farver. Synes ellers det er en rigtig god mulighed hvis det udelukkende drejer sig om at få det til at se anderledes/mere moderne ud. Men tak for tippet.

Leave a Reply