Uncategorized VÆRD AT BESØGE

Design hotel i Århus: Home is where…

Kan du fuldføre sætningen – Home is where… – Det kan jeg: “Home is were HAY has ben involved”… det lyder måske lige lovlig kliche agtigt, men jeg har boet på Comwell i Århus, et spritnyt konference hotel indrettet fra kælder til kvist af Mette og Rolf HAY.

DESIGNER HOTEL – det lyder super cool, men også lidt stift og ikke særlig hjemligt – sådan har jeg det i hvertfald.

Design hotel i Århus: Home is where...

Billede lånt fra Comwell

 

Mette og Rolf’s mission var, at hotellet skulle føles hjemligt – man skulle føle sig tryg og godt tilpas. Parret havde f.eks. lavet en analyse af, hvad der får os mennesker til at føle os hjemme. Bl.a. får husdyr os til at føle, at vi er hjemme. Derfor er hvert værelse udstyret med en skøn kanariefugl. Den er godt nok kunstig, men den er hyggelig og et skønt og uhøjtideligt indput på værelserne. Receptionen får dog jævnligt opkald fra bekymrede gæster, som fortæller, at der er en fugl, der er fløjet ind på deres værelse… det synes jeg er vildt morsomt, og jeg synes det er et kæmpe plus, at Comwell vælger at beholde fuglene selvom det til tider skaber lidt forvirring. Der er decideret et par gæster, som lider af fuglefobi og i disse tilfælde, rykker personalet med glæde ud, og redder gæsterne fra deres husdyr:)

Er missionen om et hjemligt hotel er lykkes? Det får du svar på i mit indlæg her.

Design hotel i Århus: Home is where...

Vores værelse – Foto: Malene Marie Møller

Design hotel i Århus: Home is where...

Hjørneværelse – et af de beste på hotellet. – Foto: Malene Marie Møller

Comwell i Århus er et konference hotel, og tilbyder derfor masser af muligheder for forretningsfolk. Værelserne bærer præg af, at det er besøgt af folk, som bliver til en enkelt overnatning, og derfor er der ikke særlig meget opbevaring til tøjet, hvilket jeg synes var et lille minus. Værelserne er små, men på en positiv og hyggelig måde. Vi boede på et af de bedste værelser ‘Busisness Class Panorama Executive’ der er 12 af disse værelser og udsigten er fænomenal! Jeg havde Århus i mit synsfelt fra Industri, til havnen, forstad og centrum det var fantastisk. På værelset var TV (det er der på alle værelser), sofa, skrivebord og et lækkert badeværelse. Det er kompakt, men hyggeligt. Værelset er indrettet som et hjem, med hjemlig belysning – ikke nogle skarpe spots, lækkert nyt og rent gulvtæppe og gode farver på væggen, som skabte den rare stemning. Sengen er en “himmel-seng” uden himmel og sengetøjet er naturligvis fra HAY – det er alle møbler og tekstiler i det hele taget. Meget meget lækker indretning og stemning som man får lyst til at overføre til ens eget hjem.

Jeg sov som en drøm. Ingen støjgener på trods af hotellets placering. Min veninde som var med mig, har jeg rejst med tonsvis af gange. Hun er typen, der sover som en hund.. med det lyttende øre og hun vågner af den mindste lyd. Ofte er det hårdt for hende at rejse (selvom hun elsker det), fordi hun sover så dårligt. Her på Comwell sov hun som en drøm – det er altså ret stort, og jeg pynter ikke på sanheden! Hun har ALDRIG sovet så godt ude, så den ros skal HAY og Comwell have.

Design hotel i Århus: Home is where...

Lounge område Foto: Malene Marie Møller

Design hotel i Århus: Home is where...

Lounge område . Der er flere af disse hyggelig områder på hotellet. De er rare og stemningsfulde og man får lyst til at slå sig ned og smide benene op. Foto: Malene Marie Møller

 

HVORDAN KAN DET VÆRE….

… det spørgsmål stillede jeg mig selv en del gange under mit besøg på COMWELL. Hvordan kan det være, at her er så rart at være. Det er et helt nyt hotel, det kan man både se og lugte. Der er ikke den der charme, som kun kan komme med tiden. Alle møbler er nye designermøbler, som ikke har fået den historie, der naturligt følger med tiden, og som kan skabe hjemlige referencer. Hvad gør hotellet så rart at opholde sig på? – det kan da umuligt være den lille undulat der gør tricket, selvom det er et ret hyggeligt indslag.

Jeg kom frem til, at Mette og Rolf er super dygtige og kender de helt rette blandingsforhold, når det gælder at skabe et hyggeligt og hjemligt miljø kun med nye ting – Det er altså ret svært! Det er noget med den helt rette belysning, de helt rette farver og så den helt rette akustik. Akustik er utrolig vigtig, og den er virkelig behagelig på Comwell i Århus. De mange lækre special designede gulvtæpper giver en god akustik således, at du føler, at du går i din egen private bobel når du befinder dig på dit værelse. De mørke vægfarver og den varme sparsomme belysning er også elementer, som er vigtige og som spiller max på hotellet her.

Design hotel i Århus: Home is where...

Lounge området her ligger tæt på den store konferencesal og garderoben. Her kan man sidde og hænge ud, når man venter på evt. et foredrag i salen, hvilket hotellet også anvendes til. Foto: Malene Marie Møller

Design hotel i Århus: Home is where...

Jeg er så vild med farveskalerne på hele hotellet. – Foto: Malene Marie Møller

 

MILJØ venlige forhold

På Comwell er man meget opsat på at drive et så miljøvenligt hotel som muligt. Derfor er der f.eks. ikke minibar på værelserne, da disse medfører et stort ressourcespild. Der er kaffe-te og -vandstationer på 2 af hotellets etager. Du finder heller ikke badekar på værelserne, der er kun 4 værelser med badekar, og det er for at imødekomme f.eks. japanerne, som ønsker badekar. På Comwell Århus arbejder de på at blive selvforsynende, via solceller, ja selv energien fra elevatorerne genbruges. Comwell Århus er certificeret med Green Key og bruger mange resourcer på konstant at blive bedre og uddanne deres personale.

Design hotel i Århus: Home is where...

Smuk levende plantevæg, som møder en i indgangsarealet – Væggen bevæger sig fra stueplan til kælderplan. Foto: Comwell

Design hotel i Århus: Home is where...

Funky reception i skriggul med stribede specialdesignede tæpper og de vildeste marmorskranker. Foto: Comwell

 

Restauranten

Vi spiste morgenmad på hotellet og den var fantastisk. Der manglede bestemt ikke noget. Kokkene er dygtige, og råvarerne er i høj kvalitet, og meget er hjemmelavet som f.eks. marmeladen og nutellaen ( -skal lige hilse og sige, at den var verdensklasse). Man anvender gode råvarer fra lokalområdet og støtter på den måde op om de mindre lokale leverandører. Selv honningen kommer fra den lokale biavler.

Design hotel i Århus: Home is where...

Bemærk at spispladserne langs vinduer og vægge er indrammede med træ og en tophylde fyldt med skønne potteplanter. Endnu et hjemlig element, som fungere vildt godt. Vi sad, og talte frit, og følte ikke, at alle kunne høre hvad vi talte om, ligesom vi heller ikke følte os forstyrret af de øvrige gæster. Det var enormt behageligt, og igen spillede akustikken en afgørende rolle. Foto: Comwell

Design hotel i Århus: Home is where...

Køkkent – desværre fotograferet ved lukketid. Ved spisetid er skranken fyldt med den lækreste mad og hylderne er læsset med tallerkener, kurve med bestik m.m. Foto: Malene Marie Møller

Design hotel i Århus: Home is where...

Hyggelige siddebåse i restauranten Foto: Malene Marie Møller

Design hotel i Århus: Home is where...

Champagnebar, som ligger på vejen ind til restauranten… Så er festen i gang:-) Foto: Malene Marie Møller

 

 

Øvrige facs om Comwell

240 værelser fordelt på 12 etager – Vi boede på 8 etage. Selvom hotellet er et konference hotel er det ikke kun til forretningfolk, familier osv. er hjertelig velkommen og til priser fra 950 kr. pr. overnatning så kan alle være med.

2 moderene Fitness rum, fælles TV-stue, flere konferencesale og mødelokaler, VIP lounge og små sofamiljøer flere steder på hotellet lægger op til samling og liv. Disse hjørner er tiltalende at benytte, fordi de er hyggelig med gode bløde møbler, lækre mørke vægfarver, gulvtæpper og hyggelig lamper – man får lyst til at slå sig ned og det er med til at give et leben rundt på hotellets fællesarealer.

Design hotel i Århus: Home is where...

Endnu et loungeområde Foto: Malene Marie Møller

Design hotel i Århus: Home is where...

VIP Lounge – bemærk igen den lækre belysning og de mange tekstiler som farvemæssigt giver en lækker stemning. – Foto: Malene Marie Møller

Når man nu forlader hotellet, og måske har svært ved at forlade de hyggelige omgivelser, er der råd at hente. Du kan nemlig i den lille butik, som ligger i forbindelse med receptionen købe mange af de ting, som findes på værelserne, inkl. den lille undulat:-)

MISSIONEN ER FULDDØRT! Jeg følte mig SÅ godt tilpas. Her var varme, tryghed, hygge og ro. Jeg kommer igen, jeg kommer helt sikkert igen, og næste gang bliver det med hele familien og så er en nat ikke nok:-)

Design hotel i Århus: Home is where...

På væggene i gadeplan og i forbindelse med parkeringskælderen ses flot kunst i glas i forskellige farver, lavet at en lokal kunstner.

Design hotel i Århus: Home is where...

En af konferencesalene – bemærk det smukke gulvtæppe som naturligvis også er designet af HAY. I loftet hænger de vildeste lyskroner. De gemmer sig i hulrum i loftet og kan sænkes når der er festlige arrangement som f.eks. bryllup eller fest. Foto: Malene Marie Møller

Design hotel i Århus: Home is where...

Den store sal er virkelig smukt farveafstemt med disse flotte gardiner og endnu er spetakulært gulvtæppe. Foto: Malene Marie Møller

Design hotel i Århus: Home is where...

Her ses lysekronen inden den sænkes…. Foto: Malene Marie Møller

 

Indlægget er lavet i samarbejde med Comwell Århus, som har stået for ophold, rundvsning og interview.

Design hotel i Århus: Home is where…
Artikel
Design hotel i Århus: Home is where…
Beskrivelse
Kan du fuldføre sætningen - Home is where... - Det kan jeg: "Home is were HAY has ben involved"... det lyder måske lige lovlig kliche agtigt, men jeg har
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Annette Aarre Dalsgaard
  december 30, 2014 at 13:25

  Den så meget omtalte undulat, er den levende eller mekanisk?
  Vil nemlig gerne invitere manden på overnatning, men han lider af allergi (fjer, hår og støv)

  • Reply
   Malene Marie Møller
   januar 8, 2015 at 13:11

   Hej Annette

   Undulaten er ikle levende, men virkelig naturtro. Jeg har en siddende i min stue længe og alle tror den er levende:-) Den er lavet flamingo og så beklædt med fjer osv. Personlaet er fantastiske og du kan sagtens invitere ham afsted, men fortæl blot om allergierne i Receptionen så, er jeg sikker på at de notere det. Du kan jo altid nævne at du har læst om hotellet hos mig, også om fuglen og om de ikke vil fjerne den på forhånd, hvis du tror at han vil reagere allergisk på den:-)

   Kh. Malene

   Ps. God tur, nyd det! Og husk at smutte forbi Aros, om ikke andet så for at hilse på BOY i kælderen:-)

 • Reply
  conni
  december 30, 2014 at 15:18

  Ang. billede 2 af jeres værelse: Hvor er sengen fra?
  Mvh Conni

  • Reply
   Malene Marie Møller
   januar 2, 2015 at 15:53

   Hej Conni, jeg ved ikke hvor sengen er fra, men jeg ved at IKEA har haft og måske stadig har en lignende.

   Kh. Malene

 • Reply
  Am
  januar 7, 2015 at 21:37

  Det er et rigtig fedt hotel. Jeg har også været så heldig at overnatte, nyde udsigten, en rigtig lækker burger fra roomservice. Så vidt jeg kunne forstå er alle møbler fra Hay, så måske også sengen?
  Undulaten er ikke levende, men noget ala denne: http://moods.dk/product/undulat-turkisblaa-10346/

Leave a Reply