Vi tester

TEST: Søde silkedyne drømme

TEST: Søde silkedyne drømme

“Sleep is my lover now, my forgetting, my opiate, my oblivion.”
Audrey Niffenegger, The Time Traveler’s Wife

Vi er en familie af allergikere – og en af mine allergier er (som hos efterhånden mange andre danskere) støvallergi. Så da vi fik muligheden for at teste et par NordicComfort SilkDreams silkedyner og -puder, sprang vi straks til. Jeg har prøvet silke før, men det var første gang at vi (både min mand og jeg) skulle sove i silke ‘fra top til tå’, så soveværelset blev helt saneret for andre fibre.

“Heldigt” for testen, blev jeg i testperioden lagt ned at årets første influenza, så dynerne er blevet rigtig godt brugt!

Silke som fyld i dyner og puder er et materiale, der har været undervurderet i danskernes soveværelser. Vi er et traditionsbundet folkefærd, og opgiver ikke let vores varme dundyner. Men de sidste par år er silkedyner blevet mere og mere populære, og det skyldes nok primært silkens særlige antibakterielle egenskaber. Silkefibrene er nemlig afvisende overfor husstøvmider og andre allergener, hvilket jo er fantastisk hvis man (som os) har støvallergikere i familien!

Derudover er silken fantastisk god til at regulere og stabilisere ens kropstemperatur, så man ikke vågner badet i sved. Kroppen kan ånde, og bliver ikke afkølet for hurtigt.

TEST: Søde silkedyne drømme
Vi testede:

2 x SilkDreams helårs-silkedyner, 135 x 200 cm, 945 g. 100% langfibret morbærsilke, OekoTex-mærket.
2 x SilDreams puder, 60×63/70 cm, 790 g. 20 % langfibret morbærsilke/80% silikoniserede fiberdun, OekoTex-mærket.

Vores vurdering:

Generelt:
Det har været en befrielse for mig at sove i et 100% silke-miljø. Det har virkelig givet ekstra luft i næsen, så jeg tror ikke at vi kommer til at indføre ikke-silke dyne/puder igen i soveværelset. Og stort plus at det hele kan vaskes på en almindelig 30gr vask.

Puderne:
Den umiddelbare reaktion, da vi pakkede puderne ud, var “Nøj, hvor er de kram-bare!”.
Lette, fyldige, luftige og meget lækre puder, er vi begge enige om. Perfekte til når man sover på siden, og rigtig god nakkestøtte hvis man lige skal læse et kapitel, inden man sover. Dog er de en smule høje, og vi synes begge at de er lige i overkanten, hvis man som os er mest til puder, der også duer til andre sovestillinger end side-liggende.

Dynerne:
Både min mand og jeg er enige om, at SilDreams dynerne er utroligt lækre at sove med. De er dejligt bløde, de ‘falder godt til’ om kroppen (ligesom en dundyne), og de holder hvad de lover, i forhold til at holde kropstemperaturen reguleret om natten. Og vi har endda et overordentligt stort spænd, i forhold til varmeregulering!
Min mand mener dog også at helårsdynen vil være alt for varm til ham til sommer, men her hvor det er koldt (vi sover uden varme i værelset) passer den ham okay. For mit vedkommende er helårsdynen varmemæssigt ved at være lige i underkanten, her hvor det bliver koldere og koldere, og jeg tror at en lidt varmere kvalitet (som f.eks. denne) vil passe bedre til en frossenpind som mig.

Derudover vil vi nok selv vælge en dyne i 220cm længde, da vi begge er ret høje. Det findes heldigvis også, så jeg tror godt jeg ved, hvad der skal tilføjes til ønskesedlen i år!

Alt i alt har det været en stor fornøjelse at prøve SilkDreams dyner og puder, og vi vil bestemt anbefale dem videre – og ikke kun til allergikere!

Du kan læse meget mere om SilkDreams dyner og puder hos NordicComfort og Jysk.

TEST: Søde silkedyne drømme
Artikel
TEST: Søde silkedyne drømme
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Merete
  december 10, 2014 at 22:45

  Rigtig god info. Jeg vidste ikke at silkedyner får i flere tykkelser. Og at puden fås “høj” som jeg bedst kan li’. Så jeg må en tur i Jysk!

  • Reply
   Maria Fynsk Norup
   december 11, 2014 at 09:05

   Hej Merete! Dejligt at høre at du kunne bruge testen og oplysningerne :)) Rigtig god fornøjelse med silken, hvis du ender med at købe det. Vi er virkelig godt tilfredse <3
   KH Maria

 • Reply
  Ida
  december 5, 2018 at 17:10

  Hej,
  Jeg har haft denne dyne hjemme fra Jysk, men jeg synes godt nok den larmede som en pressenning. Jeg vækkede både mand og spædbarn, når jeg vendte mig under dynen. Det synes jeg slet ikke du skriver noget om? Det var ikke den oplevelse du havde?
  Mvh Ida

  • Reply
   Malene Marie Møller
   december 8, 2018 at 17:19

   Hej Ida

   Nu er det længe siden jeg testede dynen, men jeg er ret sikker på at hvis jeg havde haft den oplevelse ville jeg have skrevet om det. Hmmmm…. Jeg kan dog sige at jeg sover som en sten, der er ikke meget der kan vække mig når jeg først sover. Men hvis den har vækket hele din familie så er det godt nok en voldsom larm, som jeg ikke oplevede. Håber du kune bytte den:-)

   Kh. Malene

Leave a Reply