BØGER Uncategorized

Art vs Design

Art vs DesignJeg har jo et stort hjerte, som banker for kunst, en ekstrem nysgerrighed og stort ønske om at rette fokus mod nye upcoming kunstere. I dag retter jeg  fokus mod 66 kunstnere! De har stort set alle sammen været repræsenteret her på bloggen som Dagens Poster i løbet af de sidste to år. Nu er de samlet i en ny og toplækker Coffetable Book, som er skrevet af designfirmaet WhatWe Do. Bogen hedder “Danish Art Prints – Art vs Design” – og er et 200 siders compendium, som indeholder interviews  af de 66 art-printers og eksempler på deres arbejde.

Det store spørgsmål igennem hele bogen lyder på, hvornår man skelner mellem kunst og design. Der bliver diskuteret mellem eksperter (mig selv inklusiv – jeg har nemlig fået æren af at kommentere på emnet) og kunstnere om, hvornår kunst er kunst og hvornår det er design. Det en diskussion, som efter min mening ikke har et endeligt svar. Det, der er kunst for mig, er det måske ikke for dig – kunst er individuelt♥

 

Art vs Design

Bogen er super smuk med masser af lækker kunst eller artprints (you decide), som pryder de mange sider og efterlader masser af inspiration.

Bogen koster 349 kr. og kan købes online hos NO17 – som btw også er repræsenteret i bogen. Køb den til dig selv, eller som en julegave eller adventsgave – den er virkelig smuk at have liggende fremme. Køb den online her

Her får du et par glimt af hvad der venter dig…

Art vs Design Art vs Design Art vs Design Art vs Design

Art vs Design  

A section of the press release by What We Do

Danish Art Prints – Art Versus Design’ is the name of a new coffee table book edited by Hanne & Tobias Scheel Mikkelsen from the Copenhagen based design studio WhatWeDo. The book is a 200 page compendium with interviews of and examples of works by 66 contemporary Danish art print makers. The main focus of the book is the cross field between art and design.
The theme of ‘art versus design’ is being discussed throughout the book in the interviews and in 2 prefaces and 3 comments written by personalities from the Danish art and interior scene.

The first preface is written from an art perspective by Tom Jørgensen, art critic at Jyllandsposten (Danish newspaper) and editor in Chief at Kunstavisen (a Danish magazine about the Danish art scene) where he argues why the distinction between art and design does not make sense to him. The second preface is written from an interior design perspective by Anja Hellberg, editor at Bolig Magasinet (Danish interior design magazine). She talks about art prints as an affordable way to quickly change your own style of interiors.

The comment by Danish trend expert Mads Arlien-Søborg focuses on how art prints should be seen in context of the poster art from the 1920’s and the pop art from the 1960’s, but should also be judged on its own as an autonomous genre. The comment by Art Rebels’ Carla Cammilla Hjort and Scott Cooper talks about a generation that craves for self expression and how the internet and social media has made this possible. Blogger and stylist Malene Marie Møller (Yay that’s me) has written a comment about her personal perception of the concept of art and how the definition of art has become a lot more flexible.

It is a beautiful and very inspiring book.

You can buy online at No17.

Art vs Design
Artikel
Art vs Design
Beskrivelse
Jeg har jo et stort hjerte, som banker for kunst, en ekstrem nysgerrighed og stort ønske om at rette fokus mod nye upcoming kunstere. I dag retter jeg  fokus mod
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply