Blog TAKE OVER RUM OG INDRETNING

Detox dit hjem og dit sind

Hvordan skaber man mere plads?  – både når det gælder kvadratmeter i hjemmet og mental plads i sindet. Smart Rooms har gjort sig til eksperter i at optimere/detoxe/udnytte hver en m2 i hjem og sind. Smart Rooms anbefaling lyder sådan her:

Start med oprydning og du er nået halvvejs mod et funktionelt hjem – Se før og efter billeder af en af vores Detox cases efter oprydningsguiden her.

Alt skal have sin plads, især når man bor på få kvadratmeter – OPRYDNING ER ESSENTIEL. Sørg for, at alle ting har sin plads. På den måde optimerer du fremtidige oprydningsprocesser, og undgår følelsen af, at tingene flyder, fordi du ikke ved, hvor de hører til.

Ryd ud og gem væk. Gem de ting, du ikke er klar til at skille dig af med i kasser (gerne lufttætte boxe) og placer dem på loftet eller i kælderen. Husk dog også på, at på loftet og i kælderen bør der også herske orden – ALLE dine ting trækker nemlig tråde tilbage til din bevidsthed – Så tro ikke, at du kan putte det hele væk på loft eller i kælderen og derved få det ud af dit sind.
Undervejs i processen vil du med garanti opleve, at de genstande du vælger at beholde, pludselig får mere karakter og værdi for dig.

Er der ting du ikke har brugt i over 1 år, så er der god chance for, at det kan smides ud. Lad være med at gemme til ‘en dag du måske får brug for det’. Tving dig selv til at tænke tanker som: “hvilke ting ville jeg vælge, hvis jeg kun måtte eje 10 ting“.

Tøj og sko

Hvis der er noget, som er for småt, stort, eller gået i stykker så sælg det og tjen penge, giv det væk til velgørenhed og få ren samvittighed. Hvis vi fortsætter med at gå med tøj og sko, der er gået i stykker, appelerer vi til vores fattighedsgen, der fortæller os, at vi ikke er bedre værd.

Hvis vi beholder tøj og sko, der enten er for småt eller stort, vil vores bevidsthed hele tiden spille os et puds, og vi kan faktisk komme til at tage på i vægt, så vi kan passe det tøj, der er for stort. For småt tøj i gemmerne vil også påvirke negativt, det vil nemlig hele tiden minde os om, at vi skal tabe os. På den måde får vi aldrig sluttet fred med vores krop.

Find din uniform:
Du skal føle dig godt tilpas! Behold det tøj, der udtrykker din personlighed. Du behøver kun nogle få stykker basic tøj, som nemt kan kombineres. Hvis du har 1 par bukser, der sidder som en drøm, så køb flere af dem, enten i forskellige eller samme farve. 
Du slipper for hele tiden at købe nyt tøj, som du alligevel ikke bruger, eller ikke føler dig tilpas i.

Hemmeligheden her er, at du med meget få stykker tøj, der kan kombineres på kryds og tværs, kan skabe en gardarobe, som du bruger, og kan skifte ud oftere, end du tror.

Der er en utrolig tilfredsstilles i, at bruge de ting man har, og få råd til at købe en god kvalitet, når du så skal fornye din gardarobe. Hvis du er rigtig dygtig i denne øvelse, kan du gå skridtet videre, og sige til dig selv, at du ikke må eje mere end mellem 30 – 60 stykker tøj. Hvis der er noget af tøjet, du har svært ved at skille dig af med, så behold det et par måneder og hvis du ikke har brugt det, skal det videre.

Fantastisk værktøj til børneværelset.

Få hjælp af dine børn, til selv at være med i processen, det er sundt for dem at lære at rydde op og sortere i deres legetøj. Alt hvad de er i tvivl om, får de lov at beholde – afsæt evt. 3 måneder og har de ikke brugt det, eller kun leget med det en enkelt gang, skal det videre.

Gå på loppemarked med dem, så de kan tjene penge på deres gamle legetøj og spare op. Du kan også lade dem give det til velgørenhed og lære dem, at der er andre, der sagtens kan bruge legetøjet, selv om de selv er vokset fra det.

Det er en stor omgang at gå i gang med for de fleste. Så beslut dig for, hvor du vil starte og tag et rum af gangen
Det er ikke nogen hemmelighed, at oprydning er et must for, at ens bolig og sind kan fungere optimalt.
 Det her er første skridt til at opleve hvad oprydning og organisering kan frigøre. Mental energi, der giver overskud og plads til andre ting du holder af.

God fornøjelse

Se billeder her fra en af vores cases og få rabatkode til køb med rabat…..

Før

Detox dit hjem og dit sindDetox dit hjem og dit sind

 

 

 

EFTER

Detox dit hjem og dit sind Detox dit hjem og dit sind Detox dit hjem og dit sind Detox dit hjem og dit sind

Detox dit hjem og dit sind

Hvis du har lyst til at vide meget mere om de ting, der kan hjælpe dig til at detoxe og optimere dit hjem. Kan du følge os, på vores egen blog, hvor vi bl.a. skriver om, hvad mobilitet/fleksibilitet kan gøre for dig og dit hjem, samt en masse andre spændende ting.

Har du tid, så kig forbi os på messen Mad/Bolig/design i Forum standplads 1, 17 -19 okt. – Her viser vi nogle af vore cool vægsenge.

Som et specielt tilbud til dig der læser med her, er det muligt at få 15 % på alle produkter fra vores fantastiske leverandør Ozzio, der bla. laver de vildeste konsolborde der kan foldes ud til 10 0g 12 pers. Brug koden ozzio

Besøg SmartRooms og se flere af vores løsninger og cases.

 

 

 

Detox dit hjem og dit sind
Artikel
Detox dit hjem og dit sind
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    jukas
    oktober 16, 2014 at 19:58

    Gad vide hvad sådan en omgang koster 🙂

Leave a Reply