Mand til Mand Skab selv looket (create the look) Stue (Livingroom)

En rå københavner stue

 

En rå københavner stue

Foto: Imagesbylangfeldt.dk

 

Billedet ovenfor er nok min forestilling af den perfekte stue, men sådan er min egen desværre ikke – LANGT FRA!

For det første er vores stue ikke mere en 12 kvm, og ja så er der ikke rigtig blevet gjort noget ved den siden vi flyttede ind – Snart 1 år siden!

Jeg bruger rigtig meget af min tid i stuen, især fordi vi har en åben stue-køkken, er det et helt naturligt møde/slappe sted, hvor vi om morgen kan snuppe en hurtig morgenmad og om aftenen fortælle om dagens bedrifter. På trods af stuen ikke er mere end 12 kvm er det hjertet og samlingsstedet i lejligheden, hvad enten man sidder ved spisebordet eller ovre i den hjemmelavet loungesofa.

Vi har nu besluttet, at der skal ske lidt med stuen, vi vil have lavet nogle hyggelige områder og samtidig give den lidt mere personlighed. Rom blev ikke bygget på en dag, og vores stue bliver på ingen måde forvandlet på en dag. Derfor startede vi med en lille diskret slagplan og prøvede at spore os ind på, hvilken stil og stemning vi ville prøve at skabe. Det er ikke altid lige nemt at finde ud af, hvordan der skal indrettes, men vi blev enige om at prøve at skabe en lidt rustik stue med nogle rigtig herreting.

Nedenfor har jeg fundet nogle fede ting, jeg synes passer rigtig godt til en lille rå stue.

For at give vores lounge område et lille pift kunne det være super lækkert med nogle puder fra Bynord. Synes faktisk alle deres motiver er fede, men der er nu alligevel, noget ved den her, der fanger øjet.

Hylden er fra BlankBlank, er en sjov ide og det rå stykke træ giver en fed effekt til væggen.

 

En rå københavner stueEn rå københavner stue

 

 

 

En rå københavner stue

En rå københavner stue

 

 

For at opdele den lille stue vil jeg gerne have nogle forskellige lamper, så der både er en spisebordslampe og hyggelig en væglampe til lounge området. Denne rustikke spisebordslampe fra Oldfaithfulshop i mørkegrøn er super lækker.

Det er ikke helt nemt at finde noget “grønt” til lejligheden, men de her små plante-kasser, også fra Oldfaithfulshop, er ret fede og meget sjove.

Til lounge område kunne jeg godt tænke mig en væglampe, så vi får lidt mere gulvplads, jeg er vild med det industrielle look, som jeg synes passer perfekt til spisebordslampen.

En rå københavner stue

Lampen kan ses her

 

For at få en lidt rå cocktailbar-stil kunne jeg rigtig godt tænke mig nogle gamle bøger. Jeg kender ikke en specifikt ”køb-gamle-bøger-der-passer-godt-til-rustik-cocktailbar-i-København-stil” men på diverse lommemarkeder kan de altid findes.

En rå københavner stue

Kilde: wuup wuup

Håber det gav lidt inspiration til den rette herre-stemning i stuen. Som sagt tager det lidt tid at få indrettet og fundet alle de rigtige ting, men på søndag får i et før/efter billede af den lille københavner stue.

En rå københavner stue
Artikel
En rå københavner stue
Boligcious

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  omveje
  september 22, 2014 at 23:48

  12 kvadratkilometer er da ellers en pænt stor stue 😉

  • Reply
   Oscar Haumann
   september 23, 2014 at 10:21

   Ja det må jeg da give dig helt ret i! Jeg kunne godt tænke mig mere plads, men det er lige i overkanten med et par km fra sofaen til køkkenet 😉

 • Reply
  Missemanden
  september 24, 2014 at 01:03

  Jeg har også en køkken/stue på omkring 12m^2. Nogle idéer til køkken organisering?
  Tak for hyggelig læsning

 • Reply
  aase plesner
  oktober 23, 2014 at 09:14

  Stedet hvor du kan købe læder indbundne bøger er ABC Antik, Ravnsborggade 15, kontakt Søren Hedegaard 20481138 han har et kæmpe lager af bøger til dekoration.

Leave a Reply