Kunst VÆRD AT BESØGE

Ikke tale bare snakke

I sidste uge besøgte vi en fantastisk udstilling i Rundetårn. Udstillingen blev afholdt af foreningen RUNDKANT.

Rundkant består af 15 seje, kreative kvinder – designere fra hele Skandinavien. De betragter selv deres forening som som et feminint designlaboratorium, hvor der eksperimenteres med materialer og form, og hvor der stilles spørgsmålstegn ved normerne.

Ikke tale bare snakke

I 2012 og etablerede de en fanstastisk udstilling som hed ‘Kvinde kend din kropsholder’ og i år er de klar med endnu en udstilling ‘Ikke Tale bare Snakke’.

Udstillingen finder sted i Rundetårn, og den lægger op til dialog omkring grænserne mellem kunst og design. Kvinderne fra RUNDKANT mener nemlig, at det netop er i krydsfelterne mellem fagrænser og inspiration fra forskellige områder, at innovationen opstår. Selv siger de:

En ærlig dialog og en eksperimenterende platform fostrer nye spændende ideer, der kan inspirere både designere og erhvervslivet. Det vil vi gerne have mere af!

På udstillingen kan du se de mange kunstneriske designresultater, som er opstået ved tværfaglig samarbejde. Pigerne blev sat sammen to og to (tværfagligt) og skulle udforme et design ud fra en hovedoverskriften: DIALOG (Ikke Tale bare snakke).

Jeg har bevidst valgt kun at vise dig et par af de spændende kunstdesigns, som du kan opleve når du besøger udstillingen – Jeg ville gerne vise dem alle, men jeg vil allerhelst unde dig at troppe op i Rundetårn og se den med dine egne øjne. Udover de mange smukke kunstdesigns, er der en ekstra lille krølle i udstillingen – der blev nemlig inviteret et hold fotografer til at fotografere pigernes værker, og de blev også sat sammen to og to, og det kom der nogle utrolig smukke collager ud af….

Håber inderligt, at jeg har fristet dig til at besøge Rundetårn og “Tale ikke bare snakke” – Udstillingen lukker ned den 28. september 2014.

God fornøjelse.

Ikke tale bare snakke

‘Mellem Rum’ af keramiker Lene Roehrig Kjær og Tekstildesigner Charlotte Bodil Hermandsen ‘Mellem rum’ er en abstraktion over et møbel – et forsøg på at beskrive det usynlige rum mellem mennesker, en fornemmelse, en strømning, et intuitivt rum, hvor mennesker mødes – det vi ikke umiddelbart kan se med øjet.

Ikke tale bare snakke

“Forbindelse” af Illustrator Katrine Marie Nielsen og designer/illustrator Johanna Magoria. “Forbindelse” er lavet ud af tampax – cool ikk? Designet blev til udfra spørgsmålene: Er det muligt at definere et feminint formsprog? Kan et materiale, som er skabt for og henvender sig til nutidens kvinder og deres behov skabe tanker om samfundets normer i almindelighed?

Ikke tale bare snakke

“Spejling” af Industriel designer Christina Hansen og Arkitekt Kerstin Kongsted. Ved udarbejdelsen af dette smukke design  har pigerne udforsket den dialog, der sker gemmen spejlninger.

Ikke tale bare snakke

“Stokl” af tekstildesigner Anne Louise Bahn og tekstildesigner Kitt Stuart Schewnn. Ud fra tanken om, at i et hjem taler forskellige møbler, objekter og tekstiler sammen og fortæller en historie, kom “Stokl” til. Projektet er en undersøgelse af, hvordan de forskellige elementer kan gå i dialog med hinanden og skabe nye historier. Samlingen af de mange smukke “Stokler” skal opfattes som parafraser over velkendte møbeldele og tekstiler i hjemmet. – Det var SÅ smukt udført, vi var vilde med det!

Ikke tale bare snakke

“To sider af samme sag” af industriel designer Maria Lyhne og illustrator Lisa Lundø Strøander – pigerne fortalte, at de forud for deres projekt havde prøvet at sætte sig ind i, hvordan hverdages ser ud hvis man er siamesisk tvilling – De havde seriøst hægtet sig sammen en hel dag! Udfra deres oplevelse, blev dette smukke værk til – Vi ønskede straks at tage det med os hjem!

 Til værket “To sider af samme sag”, hører et lille fint digt:

Når du falder,vælter jeg også
og når du går,
så går jeg med.
Men
hvis du bliver,
så bliver jeg også.
Altid det samme,
Det samme
som dig.

Ikke tale bare snakke

“Bordet Fanger” af Møbeldesigner Anne Brandhøj Hansen og Tekstildesigner Maria Rokkedahl Nørholm. Temaet i dette projekt var som titlen antyder “Bordet fanger” – Man bliver let fanget, når man først har sat sig ved bordet. Bordet er samlingspunktet og der hvor dialog finder sted.

 

Ikke tale bare snakke
Artikel
Ikke tale bare snakke
Beskrivelse
I sidste uge besøgte vi en fantastisk udstilling i Rundetårn. Udstillingen blev afholdt af foreningen RUNDKANT. Rundkant består af 15 seje, kreative kvinder - designere fra hele Skandinavien
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply