Køkkenet (Kitchen)

MAKE OVER: Nyt køkken for under 3000 kr.

(for English recap scroll down)
For for 9, nej 10… njarhhh 11 – For mange år siden flyttede jeg ind i et lille charmerende hus på 114 kvm. – Jeg bor her stadig. Jeg indrømmer, at vi, min familie og jeg, er ved at vokse ud af huset, men det er sådan et dejligt hus, og beliggenheden fås ikke bedre, så jeg tror vi bliver hængende lige indtil ungerne er så store, at de ikke vil have noget imod, vi flytter tilbage til København.

Der er ikke den kvm i huset vi ikke har ændret ved. Vi har lavet køkken, bad, nyt tag, vinduer, væltede vægge, rejst vægge forvandlet vinduer til terrassedøre osv.
Det første vi tog fat om, da vi flyttede ind, var køkkenet. Vi rev en væg ned, og åbnede op. Jeg elsker vores køkken, det er i sandhed husets hjerte.
Da vi for 10+ år siden satte køkken op, valgte vi et lidt landligt køkken, og det er jeg ret træt af. Det var typisk for den tid, at man indrettede sig med respekt for husets ydre, og vores hus er lidt landligt udvendigt – I dag har vi mere frie tøjler – gudskelov, for det giver meget mere spænding at besøge et hjem, som overrasker og afspejler de mennesker, der bor i hjemmet.

Tallerkenrækkerne og den romantiske slagbænk er for længst røget på loppemarked, og vores hus er generelt meget mere moderne og interessant i dag. Fyldningslågerne i mit køkken har længe irriteret mig, de passer ikke til den øvrige indretning. Køkkenbordpladen i eg er/var smuk, men vores spisebord (et bord, som jeg får vandvittig meget respons på, hver gang jeg poster billeder af det på Instagram – TAK♥) er i drivtømmerlook, og vores køkkenloft er udskåret mørkt træ (huset har hørt til byens kirke engang og vores køkken var dengang et vielseskontor). Der var FOR mange træsorter i et rum for min smag og det gav et forvirret udtryk.

KØKKENET FØR

MAKE OVER: Nyt køkken for under 3000 kr.

NYT KØKKENLOOK for under 3.000 kr.

Pt skal vi ikke have nyt køkken – gad da godt, meeeeen….. køkkenet er jo ikke så gammelt, og økonomien er ikke til nyt køkken lige nu. Derfor besluttede jeg mig for at teste, HVOR billigt man kunne ændre køkkenet og gøre det tåleligt for mig at se på, i nogle år endnu.

Mit ønske var et mere råt køkken med et grafisk udtryk. Bordpladen skulle matche de øvrige træsorter – den skulle være mørkere, og så har jeg længe ønsket mig slagterfliser på væggen.

MAKE OVER: Nyt køkken for under 3000 kr.

Billedet herover illustrerer de få ting, jeg har investeret i, og som skal ændre mit køkken markant.
For at spare penge og tid valgte jeg flisetapet i stedet for fliser. Tapetet lakerer jeg efterfølgende, både så det kan holde til damp og fedt, men også for at give det et blankt look som fliser jo har.

MAKE OVER: Nyt køkken for under 3000 kr.

Jeg valgte at bejdse bordet med en mørk gråbrun bejdse. Bejdse er sart og ikke velegnet til borde, som bliver udsat for meget slid jo mindre man forsegler med lak. Det har jeg naturligvis gjort. Bordet har fået 2 gange bejdse og 2 gange mat lak, som næsten er usynlig.

MAKE OVER: Nyt køkken for under 3000 kr.

Lamperne fra ILVA hedder JOB og de understreger det grafisk look som jeg ønskede.  – Jeg er meget tilfreds med resultatet – er det ikke vildt hvor lidt der skal til?

Hvis du vil se budgettet i detaljer og høre hvor de forskellige ting kommer fra, så kan du læse det i Boligcious Lookbook 6 her

KØKKENET NU

MAKE OVER: Nyt køkken for under 3000 kr.

MAKE OVER: Nyt køkken for under 3000 kr.

 

MAKE OVER: Nyt køkken for under 3000 kr.

 

TIP: Jeg har altid haft mine pander og gryder hængende fremme. Om det er kønt, er vel en smagssag. Jeg synes det er råt, og jeg kan godt lide, at man kan se, at mit køkken er et værksted – et sted hvor der virkelig laves mad, for det gør der, jeg elsker at lave mad:-) Desuden er det drøn praktisk, at dine redskaber er så tilgængelige, og så sparer det meget plads fremfor at fylde skabene op!

 

Kitchen Make over at my house!

Recently, I did make over in my kitchen. The first picture above is the kitchen before and the other images are the new look.

I have papered with wallpaper that looks like tiles. The wallpaper has since been covered with shiny varnish so it rejects steam and grease. The table is stained with a noble brown wood stain and then coated with matt lacquer.

Lamps are from the ILVA – wallpaper is from Mr. Perswall

 

MAKE OVER: Nyt køkken for under 3000 kr.
Artikel
MAKE OVER: Nyt køkken for under 3000 kr.
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Nadia Dyrhoff
  marts 25, 2015 at 22:02

  Hej 🙂
  Super fedt køkken, men jeg kan simpelthen ikke forstå hvordan det kan lade sig gøre for under 3000,-?
  Alene de tre lamper koster 699,- pr stk. Så er der kun 900,- tilbage til flisetapet og bejse osv. Tapetet er da heller ikke helt billigt.
  Men jeg synes bestemt det er blevet lækkert 😉
  Mvh Nadia Dyrhoff

Leave a Reply