Blog TAKE OVER INTERIØR

SIKA: Nanna & Jørgen Ditzels Hanging Egg Chair

SIKA: Nanna & Jørgen Ditzels Hanging Egg Chair

SIKA: Nanna & Jørgen Ditzels Hanging Egg Chair

 

De fleste af os kender den – den svævende organiske stol, der har begejstret designkritikere verden over siden 1959, hvor den blev formgivet af Nanna & Jørgen Ditzel. Efter at have været produceret af en italiensk producent i en lang årrække er Nanna & Jørgen Ditzels ikoniske ægformede hængende lænestol atter på danske hænder.
Louise fra Sika-Design fortæller:

 

SIKA: Nanna & Jørgen Ditzels Hanging Egg Chair

  Vi har stor beundring for Nanna & Jørgen Ditzels design, så det er både en ære og en meget stor fornøjelse at få lov at    producere The Hanging Egg Chair. Det er ikke uden grund, at den ofte befinder sig på top 10 over bedste danske design nogensinde. Vi glæder os over at være med til at puste nyt liv i dette verdensberømte designikon.

Nanna & Jøren Ditzels datter Dennie står i dag i spidsen for Nanna Ditzel Design A/S som vi har et godt samarbejde med. Vores firmaer er begge familieforetagender, som har eksisteret i mange år, og vi har den samme respekt for design og produktions-processen. Hanging Egg Chair er blevet en del af kollektionen ”ICONS” som vi lancerede sidste år. ICONS består af rattanmøbler designet af kendte arkitekter, som fx Arne Jacobsen, Viggo Boesen og Nanna & Jørgen Ditzel.

SIKA: Nanna & Jørgen Ditzels Hanging Egg Chair

Dennie Ditzel som lille pige i forældrenes møbeldesign

SIKA: Nanna & Jørgen Ditzels Hanging Egg Chair

Jørgen Ditzel med The Hanging Egg Chair

 

SIKA: Nanna & Jørgen Ditzels Hanging Egg Chair

Naturmaterialet Rattan havde sin storhedstid i 1960erne, hvor møbelsnedkere og arkitekter lavede smukke skulpturelle møbler i det hårdføre, men håndværksmæssigt krævende materiale.

Hos Sika-Design har vi holdt fast i produktionen af rattanmøbler siden 1942, hvor min farfar startede virksomheden. Jeg stod selv i spidsen for udviklingen af kollektionen ”Originals” som også er indendørs kurvemøbler, men tegnet med inspiration fra vores egne modeller fra 50’erne. Udvalgte modeller er også lavet til udendørs brug og udgør kollektionen ”Affäire”

 

 

 

 

SIKA: Nanna & Jørgen Ditzels Hanging Egg Chair

Du finder rattanmøblerne fra Sika-Design hos førende forhandlere i hele Danmark (se forhandler-oversigt på www.sika-design.dk)

Følg os på FACEBOOK  eller lad dig inspirere på PINTEREST

 

 

SIKA: Nanna & Jørgen Ditzels Hanging Egg Chair
Artikel
SIKA: Nanna & Jørgen Ditzels Hanging Egg Chair
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply