Blog TAKE OVER INTERIØR Uncategorized

By Lassen: HISTORIEN OM KUBUS 8

I 1962 blev de lokale håndværkere i Ordrup færdige med de allerførste Kubus 8-stager. Den berømte buntmagerfamilie Birger Christensen havde købt én af dem, og de blev så glade for synet af Kubus stagen, at de inviterede venner til middag for at vise stagen frem. Finn Juhl og Mogens Lassens datter og svigersøn sad også med til bords. Kubus 8 var et kunstværk, som var ventet med spænding – og afsløringen skete midt på spisebordet, som blev der trukket et tæppe fra på en premiereaften i teateret.By Lassen: HISTORIEN OM KUBUS 8

-Og sådan var det med Mogens Lassens designs. Man beundrede dem som ægte kunstværker.

Kubusprodukterne kom aldrig i industriel produktion, men var forbeholdt familien, gode venner samt de nærmeste arkitektkollegaer. I dag bliver Kubus-stagerne fremstillet af dygtige medarbejdere i Holstebro, og Kubusprodukterne er dermed ægte dansk håndværk.

By Lassen: HISTORIEN OM KUBUS 8

 

Med skarp fornemmelse for nutidens funkisstil designede Mogens Lassen de ikoniske Kubus lysestager. Kubus har blandt arkitekter og designelskere opnået status som et moderne internationalt designikon.

Se alle produkterne på www.bylassen.dk

By Lassen: HISTORIEN OM KUBUS 8 By Lassen: HISTORIEN OM KUBUS 8 By Lassen: HISTORIEN OM KUBUS 8

 

By Lassen: HISTORIEN OM KUBUS 8
Artikel
By Lassen: HISTORIEN OM KUBUS 8
Beskrivelse
I 1962 blev de lokale håndværkere i Ordrup færdige med de allerførste Kubus 8-stager. Den berømte buntmagerfamilie Birger Christensen havde købt én af
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply