INTERIØR Vi tester

Sæt gryden på bordet

Er du typen, der ikke bryder sig om at servere direkte fra gryderne? – det er jeg. Hos os portionsanretter vi altid ved køkkenbordet i hverdagen. Når vi har gæster, det være sig til fest eller blot en spontan middag med et par venner, kommer maden på bordet, men aldrig i gryder. Jeg fylder op i skåle og på fade, for det synes jeg er mest appetitligt. Det ender naturligvis altid i en dobbelt så stor opvask, og det er knapt så fedt.

Nu er det slut med ekstra arbejde for mit vedkommende, jeg har nemlig testet Pillivuyts gryde Ulysses. Det lyder ret usexet, altså at teste en gryde, men denne her er tæt på at være sexet, den er i hvertfald smuk, og så er den ret genial. Gryden ligner en smuk skål, den er keramisk og kan bruges på gas, keramisk kogeplade og induction (jeg har induction).

Sæt gryden på bordet

Er den ikke smuk?

Gryden fungerer rigtig fint, jeg har både lavet spagetti-kødsovs ( jeg har små børn, man komme ikke uden om spagetti-kødsovs på dette stadie af ens liv:-)), jeg har kogt kartofler, asparges og lavet bulgur i gryden. Gryden er hver gang kommet direkte på bordet. De flade smukke låg gør det nemt at gemme rester i køleskabet eller i fryseren. Dvs. gryden kan gå fra komfur til bord og derefter i køleskabet…. har jeg lige sparet meget krudt her? Normalt ville jeg komme bulguren i en skål, herefter ville jeg gemme resterne i en plastbeholder. Der er også noget miljø i det her, tænk på hvor meget opvask og energi der er at spare i en alm. husholdning på 4 personer.

Sæt gryden på bordet

En kødsovs-dag i vores familie

Sæt gryden på bordet

Tjek lige den lave model…. er den ikke fin. Testede også et par spejlæg på denne, meeeen det var lige i overkanten, det er ikke stegepande fandt jeg ud af, til gengæld er den god til en håndfuld asparges.

Sæt gryden på bordet

Bulgur og asparges igen…. absolut favorit grønstsag!

Sæt gryden på bordet

Færdig børnevenlig bulgurssalat (uden salat:-) Serveres direkte fra gryden og resterne kom i kølesskabet, gemt til frokost dagen efter.

Endnu en ting, der er ret unik ved mange af Pillivuyt’s gryder og ildfaste fade er, at de kan gå direkte fra fryser og ind i en varm oven, de sprænger ikke af det – se det er altså kram.

Jeg testede faktisk også et ildfast fad, som jeg blev lovet kunne gå på grillen – og det ku’ det! (fik desværre ikke taget et billede, men jeg lover på spejderære, at det gik ret godt). En masse lækre grøntsager med salt, olie, hvidløg og peber blev lagt i fadet og kom på grillen – slut med folie bakker, det bliver sommerens hit hos os!

Et sidste plus jeg gerne vil tilføje, er pladsbesparelsen! Når du nu har gryde og skål i et, behøver du jo ikke have dem hver for sig vel? Jeg skal lige have købt lidt flere til samlingen, så får jeg en hel skuffe fri i mit køkken. Et lille minus, den største rummer kun 2,2 l. Jeg så gerne en 5 l og evt. også en 10 liters i sortimentet, det krydser jeg fingre for, er på vej, man vil vel gerne have en pæn samling ikke sandt?

Sæt gryden på bordet

Tjek den smukke serie, priser og evt. køb her hos Pillivuyt.dk

Sæt gryden på bordet
Artikel
Sæt gryden på bordet
Beskrivelse
Er du typen, der ikke bryder sig om at servere direkte fra gryderne? - det er jeg. Hos os portionsanretter vi altid ved køkkenbordet i hverdagen. Når vi har
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Cathrine
  juli 12, 2014 at 09:45

  Hvor stammer den fantastiske Wiinblad-tallerken fra?! Den ligner noget jeg må eje!

  • Reply
   Malene Marie Møller
   juli 12, 2014 at 21:31

   GLÆD dit Cathrine, til efteråret kommer der en lille kollektiong fra Wiinblad, bl.a. med denne smukke bakke (det er en bakke:-)) Den kommer til at kunne fås feks. hos inspiration. Der kommer MANGE fine ting:-)

   Kh. Malene

Leave a Reply