Belysning (Lighting)

En lysere Fremtid!

For mig er det vigtigt at gøre alt det jeg kan (uden at være fanatisk), for at passe på miljøet. En enkelt LED pære bruger 80% mindre energi end traditionelle glødepærer. IKEA fortæller, at en LED pære holder i 20 år. Den er godt nok dyrere end alm. pærer, men pengene skule være sparet hjem efter 2 år, og så har du gratis belysning i 18 år. Du sparer altså ca. 60 kr. om året pr. pære i 18 år, og samtidig tager du et vigtig skridt mod et miljøvenligt hjem. 

MALENE REGNER – ja det kan jeg godt
Jeg har 20 halogenpærer i mit hjem, dvs. 20 pærer x 60 kr. besparelse pr. pære årligt =  21.600 kr – det kan jeg spare om ÅRET! Det er en halv sommerferie for hele familien! -Og det er kun halogenpærerne –  vi har jo masser andet belysning i huset. Jeg ved da godt, at man kan have en halogenpære længere end et år, så det er måske sat lidt på spidsen men alligevel…..

EN LYSERE FREMTID FOR FLYGTNINGE – EN GOD SAG

Der findes omkring 10,5 mio. flygtninge i verden. Mange af dem er nødsaget til at bo i flygtningelejre. Et af de helt store problemer her, er, at der mangler belysning. Når mørket falder på, er der intet lys! Vi tager lys for givet i Danmark og ved den mindste strømafbrydelse bliver vi handlingslammede, vi kan ikke fungere uden lys!
Flygtningefamilier, mødre, børn og fædre, lever en utryg tilværelse uden store fremtidshåb. Når mørket falder på, er aften og nat altså lang uden lys. For mange piger og kvinder er direkte farligt at bevæge sig ud af flygtningeteltet, når mørket er faldet på!

IKEA’s nye initiativ ’En Lysere fremtid for flygtninge’ skal samle penge ind til UNHCR, som arbejder for at få lys til flygtningelejre! For hver LED pære der sælges i hvilket som helst IKEA varehus verden over, i perioden 3. februar til 29. marts 2014, donerer IKEA Foundation 1 euro til at skabe lys i flygtningelejre.

Jeg synes du skal købe dine LED pærer NU!

 En lysere Fremtid!

En lysere Fremtid!
Artikel
En lysere Fremtid!
Beskrivelse
For mig er det vigtigt at gøre alt det jeg kan (uden at være fanatisk), for at passe på miljøet. En enkelt LED pære bruger 80%
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Louise Oest
  februar 8, 2014 at 23:35

  Det er vel besparelsen efter de 18år? 😉 men ellers er jeg helt enig – vi har et ansvar i vores forbrugsmiljø og kan som minimum gøre vores og så uden at være fanatiske 🙂

 • Reply
  Steffen Andersen
  april 29, 2014 at 13:37

  Din udregning passer vel ikke helt, er vi ikke enige om at din besparelse ialt bliver de ca 21.000,- og ikke at du har en besparelse på 21.000 pr år?
  Men LED belysninger er fremtiden, bare husk at vælge en ordenlig kvalitet – mange billige mærker er desværre meget svingende i kvaliteten.

Leave a Reply