Hvad gør vi med køkkengulvet?

Da vi flyttede ind i vores skønne andelsbolig tilbage i 2008, var der lige blevet lagt nyt (desværre ret blødt) trægulv i køkkenet. Da var vi 2 voksne og en baby. Siden er vi blevet et barn mere, tiden er gået, børnene er blevet større, og alle er gået gennem køkkenet og op/ned ad bagtrappen til den grønne gård riiiigtig mange gange. Det sætter sine spor, skal vi hilse og sige!

Så nu er vi nået dertil hvor gulvet skal have en seriøs overhaling for at blive pænt igen.
Vi vender og drejer mulighederne;

Jeg er allermest solgt til de lyse, malede trægulve, men har svært ved at få overtalt min mand til det.
Hvad gør vi med køkkengulvet?
(billedkilde: designloversblog.com)

Vi har talt om at lægge ‘nye’ gamle brædder fra f.eks. Genbyg.dk

Vi har kigget på klik-linoleum i forskellige afskygninger – f.eks. er jeg MEGET forelsket i dette skønne gulv (nedenfor) med Granito Cement Tiles designet af Lindsey Lang, men prisen er en lille smule heftig for os desværre (185 GBP/m2).
Hvad gør vi med køkkengulvet?

– Lige nu hælder vi derfor mest til en lys Marmoleum klik-linoleum fra Forbo:
Hvad gør vi med køkkengulvet?

Men inden vi springer ud i det ene eller det andet, tænker jeg på: Hvad er jeres erfaringer?
– Er det virkelig så besværligt og dyrt at vedlige et malet gulv?
– Er der nogen af jer, der har prøvet selv at lægge klik-linoleum? Er det nemt/svært? Bliver det lige så pænt som på billederne?

Alle input modtages med kyshånd :)

KH Maria

 

 

 

Hvad gør vi med køkkengulvet?
Artikel
Hvad gør vi med køkkengulvet?
Beskrivelse
Da vi flyttede ind i vores skønne andelsbolig tilbage i 2008, var der lige blevet lagt nyt (desværre ret blødt) trægulv i køkkenet. Da var
Forfatter
Boligcious

Maria Fynsk Norup

Web & Graphic Designer, Creative Communicator, Photographer and Botanist. Co-owner/-editor at Boligcious. Maria has studied Biology and History of Art, and has a special interest in sustainable design, but is basically a lover of all things creative and beautiful.

19 Comment

 1. I vores gamle lejlighed malede vi alle vores trægulve hvide og med en gang skibslak ovenpå – de holdt til både baby og træ klodser, scooter og gennemgang og en til tider ret klodset mor der tabte diverse køkkenredskaber på gulvene. Syntes det er smukt med hvide trægulve og det er nemt at vaske rent.

  • Dejligt med lidt skyts til at tale for hvidmalede gulve Jaqueline :) Tusind tak for det. Det lyder meget familievenligt med lak ovenpå :)
   KH Maria

 2. Vi har selv lagt et klik-gulv fra Forbo. Er simpelthen så enkelt og resultatet virkelig flot. Det sværeste var faktisk at sikre at underlaget var nogenlunde plant idet vi skulle lægge gulvet på et meget slidt gulv. Men det klarede vi med afdækningspap i lag.
  Er overrasket over både hvor let det var at gøre selv og hvor flot det faktisk bliver. Og så er det jo bare super rengøringsvenligt!

  • Tusind tak for input – Det lyder rigtig godt, Jeanett! Positivt at det er nemt at lægge – og den rengøringsmæssige del er jo klart et plus i en børnefamilia ;)
   KH Maria

 3. Har I overvejet kork?
  Det skulle være blødere, isolerende og lydabsoberende ….

  • Hej Jette, tak for indsparket! – hmm, nej det har vi egentlig ikke overvejet. Jeg kan godt lide kork, men jeg er bange for at det melerede ville give et lidt for ‘rodet’ udtryk til køkkenet (det er et forholdsvist lille rum).. :)
   KH Maria

 4. Vi har lagt linoleum clik, og er rigtig glade for det, hvorvidt det er nemt at ligge ved jeg ikke, manden er håndværker så det har jeg ladet ham om.

  • Dejligt at høre at I er glade for klik-linoleum, Trine :) Det er vand på min mands mølle (og det bliver nok også ham, der får lov at lege med at ‘lægge puslespillet’ hvis det er dét, vi vælger) ;)
   KH Maria

 5. jeg har haft både malede gulve og click linolium… du skal da klart vælge linolium… det bliver så flot og er nemt at holde og kan sagtens lave jeres eget personlige udtryk, så det kommer til at passe godt til køkkenet :)

  • Hej Pia – spændende med en fortaler for linoleum, når nu du har prøvet begge dele :) Hvad gjorde at I lagde linoleum?
   KH Maria

 6. Vi har lysegrå-malet, gammelt trægulv i vores lejlighed. Både i “entre” og køkken og nej – jeg synes altså ikke det er så svært at vedligeholde. Nu har vi heller ikke så mange kvadratmeter at vedligeholde, men synes ikke, at det er svært.. :)
  En anden ting er så at jeg er helt vild med ideen om at lægge “nyt” gammelt gulv!! ;)

  • Mange tak Lisbet – det er rigtig rart at høre, at det er nemt med de malede gulve :) Og ja, de ‘nye’ gamle gulve er noget, vi har spekuleret på længe – evt til andre rum i lejligheden også, de de nyere gulve (der er kun originalt gulv tilbage i stue og sovevær.) er så bløde, og hurtigt bliver grimme. Og så er der altså mere sjæl i gamle brædder :)
   KH Maria

 7. Jeg havde hvidmalede gulve i min gamle andelslejlighed – dog ikke i køkkenet, det nåede jeg nemlig ikke at sætte i stand før jeg solgte den – og efter tre omgange med en heftig terpentinmaling, så holdt de gulve (både i gang, soveværelse og stue) til mere eller mindre ALT!
  De lyse trægulve jeg havde før jeg malede, var langt mere sarte end gulvet efter det blev malet. :)
  For mit vedkommende var det største problem egentlig, at man meget hurtigt kan se støv og snavs på de hvide gulve, men til gengæld er det vanvittigt let lige at støvsuge og så tørre over med en klud, hvorimod råt trægulv kan være lidt mere “opmærksomhedskrævende” i forhold til gulvvask.

  Alt i alt vil jeg sige at jeg kun kan anbefale hvidmalede gulve, da fordelene klart opvejer ulemperne. :)

  • Tusind tak for input Sara :) Det vejer efterhånden tungt mod hvidmalede gulve (jaah!) :)
   KH Maria

   • Det var skam så lidt! Jeg glæder mig i hvert fald til at få min egen lejlighed igen, så jeg fluks kan få malet gulvene – det giver nemlig også sådan et dejligt lys i rummene! :)

 8. Hej Maria,

  Hvad endte I med at vælge? Vores køkkengulv trænger til nyt gulv og jeg overvejer linoleum, men brædderne er ret ujævne, så det kunne godt ende med at blive et lidt stort projekt.

  • Hej Signe
   Maria og Claus valgte at male gulvet og det er blevet så fint. Jeg har lige været på besøg og lavet make over i hendes entre, hvor gulvet også fik en omgang maling… en ret heftig farve… Den kan du se i det næste nummer af vores online magasin som udkommer senere i dag! Find på BoligciousLookbook.dk

   Kh. Malene

  • Hej Signe – som Malene siger, så endte vi med at male :) Hvidt! Vi malede det 3 gange med en terpentinbaseret maling – det var faktisk ret overskueligt, og det har givet et fantastisk lys. Og ja – så fik Malene lov at gå amok i vores entre, og det er blevet HELT fantastisk ;)

   • Tak for svar begge to :) Jeg glæder mig til at se resultatet. Hele vores lejlighed har også hvidmalede gulbe, og vi er så glade for det. Undtagen i køkkenet ;)

Leave a Comment

Email (will not be published)