DIY slagbænk, se detaljerne

DIY slagbænk, se detaljerne

(For English recap scroll down)

For over to år siden skrev jeg et indlæg her på bloggen om min DIY slagbænk. Indlægget er stadig voldsomt populært, og jeg får stadige flere mails om måneden omkring denne slagbænk. Det er oftest mænd, der skriver, så jeg tænker, at I kvinder sender jeres mænd forbi boligcious.dk, så han lige kan lure fidusen, og bygge jer en bænk.
Spørgsmålene går oftest på selve konstruktionen. Jeg skitserede i sin tid slagbænken for en håndværker. Jeg fortalte om mine behov for ekstra opbevaringsplads og mange siddepladser. Det var et must, at man sad godt, så både siddehøjden og sædedybden skulle være perfekt. Samtidig var det vigtigt, at bundstykket ikke var lige så bredt som topstykket, pga. af ben/fodplads.

Bænken er genial, og vi er stadig glade for den. Hvis jeg skulle lave noget om, så må det være polstringen i sæderne, den er simpelthen ikke tyk nok. Jeg ville gå dobbelt op i tykkelsen på pladevat, faktisk ville jeg nok prøve med skumgummi i stedet. Mål, materialer, læder og link finder du i indlægget jeg lavede for 2 1/2 år siden her

I weekenden tømte jeg bænken for al indhold (shit.. der kan være meget i den) og så gennemfotograferede jeg den, så I kan få en idé om, hvordan den er bygget op.

DIY slagbænk, se detaljerne

NB! på den længste del af slagbænken er sædet delt op i tre lige store sæder. Dette er nødvendigt fordi sædet ellers ville blive for tungt at løfte. Man kan vælge at ruminddele bænken som set på sidste billede. Dette er ikke en nødvendighed konstruktionsmæssigt, men et ønske fra mig, så der kunne blive styr på mine ting. Det er kun et sted, jeg har rumopdelt. Bænken har i alt to rum, et mindre rum og et langt L-formet rum. 

DIY Bench

Two and a half years ago I wrote a post about my wall bench, which I have designed myself. A post about one of my DIY project, that turned out to be among my most popular posts ever. I’m still receiving several emails a month about the construction. Therefore, I have tried to illustrate it with these pictures. I sure hope you get the idea.

DIY slagbænk, se detaljerne
Artikel
DIY slagbænk, se detaljerne
Forfatter
Boligcious

70 Comment

 1. Bordet er fra Sacre Coeur bordukkene er fra HAY.

  Kh. Malene

 2. Må man spørge om, hvad det koster at få en tømrer til at lave sådan en slagbænk? Er helt vild med den

  • Hej Lea, jeg var så heldig at jeg kendte en dygtig tømre som lavede den for mig mod et par gode middage:-) Måske kender du også en?
   Kh. Malene

   • Ser først dit svar nu :-). Vi får en håndværker til at lave dem. Må jeg spørge dig om målene (højde, dybde) og dine erfaringer?

    Mvh Lea

 3. Hej
  Min familie og jeg er bosat i Grønland hvor boligerne er lidt mindre og hvor der er behov for opbevaring af alle de grejer vi bruger til udendørs aktiviteter.
  Der er ikke det helt store udvalg indenfor møbler.
  Alt i alt mange gode grunde til at bygge noget der minder om din slagbænk.
  Kunne du lokkes til at maile flere fotos og evt lidt beskrivelser af materialerne. Også gerne lidt mål?
  Jeg er især interesseret i samlingen mellem de to skrå plader hvor bænkene mødes i en vinkel.
  Tænker at lave vores som moduler i øvrigt. Så de kan placeres forskellige steder i boligen osv.
  På forhånd tak.

 4. Hej, har du nogle billeder af hvordan samlingen er lavet i hjørnet og evt. nogle mål, jeg skal have overbevist min kæreste om at vi skal have en i køkkenet :D

 5. nøj den er fed. jeg drømmer også om en slagbænk til vores køkken .jeg kunne også godt tænke mig at kende målene for den optimale siddekomfort ;) så højden, dybden og vinklen der hvor man har benene. på forhånd tak

  • Hej Helle Send mig en mail, så sender jeg dig mål på en lille skitse.

   Kh. Malene

   • Hej Malene,

    Vi skal lave bænken i weekenden og jeg vil da også rigtig gerne have din skitse med mål, hvis du har sådan en.

    Vil du sende den til mig på min mail.

    P.f.t.
    Anette

    • Hej Anette

     Det lyder spændende, jeg har netop sendt dig en skitse. God fornøjelse.

     Kh. Malene

 6. Kære Malene.
  Jeg elsker din bænk og ville ønske, at jeg kendte din gode tømrer.
  Kan man booke ham til at lave den – hos mig? Tænker, at det må være nemmere for ham end for en anden tømrer at starte forfra.
  Kan man evt. spørge, om jeg må få hans kontakt – så jeg kan kontakte ham :)))
  Og ja tak – en skitse med mål til mig også.

  På forhånd tak – også for den fede blog :)
  Birgitte

  • Hej Birgitte, hvor er du sød. Min tømrer er desværre flyttet til udlandet. Jeg SAAAAVNER ham også:-)

 7. Hej Malene. Bænker er super fed!
  Er det muligt at få tilsendt tegninger og målene på bænken?
  Venlig hilsen Naja

  • Send mig en sms 5165222 så sender jeg en lille håndtegnet skitse jeg har liggende:-)

   • Hej malene. Vil meget gerne sende dig en sms, men der mangler et cifre i det nummer du har skrevet ;)

 8. Hej Malene
  Læste lige at flere af dine læsere har fået tilsendt skitser og mål på bænken :-) mig og min kæreste planlægger at lave samme bænk, så hvis du har lyst kunne vi også rigtig godt tænke os en skitse
  På mail ville være meget fint! God weekend herfra :-)

 9. Hej – så er jeg her igen!?
  Nu har jeg overgivet mig og fundet en tømre til at kigge på det!
  Mon du kan hjælpe mig med den berømte skitse med mål osv?
  På forhånd tak og god søndag
  Kh Birgitte

 10. Uff, det er nøjagtig sådan en bænk jeg søger… Gider du sende de berømte skitser mm. til mig (også ?).
  Kh

  • SMS vil også være fint ?
   40546291

 11. Hej.
  Det er fandeme en flot bænk, som min kæreste ville blive ufatteligt glad for. Genialt lavet. Any chance, at du ser denne kommentar og kan sende skitsen til mig også? Kunne godt tænke mig at kigge nærmere på den.

  Mikkel

  • Jep Mikkel, det er altså bare en dårlig håndtegning med højde, bredde og dybde mål. Send mig en sms på 51605222 så sender jeg den til dig:-)

   Kh. Malene

 12. Hej :) Kunne jeg også være heldig at få lov at se den famøse skitse?

 13. Hej Malene.. fed bænk! Tænker at jeg skal sætte manden i sving. Må jeg få målene på sidde højde og dybde? Mvh. Michella

 14. Vil du sende mig en skitse med mål? Så er du sød!
  Den er virkelig fin :)

 15. Hej Malene

  Jeg er også vild med looket – kunne jeg også være så heldig at få sendt en skitse :)

  Kh. Rasmus

 16. Hvor pudsigt. Har længe gået kigget på denne model ved Lunderskov Specialmøbler. De laver præcis denne model. De har lige været at måle op til en lignene hjørnebænk i mit nye hus. ?

 17. Hej Malene,

  Den er super flot Jeres bænk, må jeg ikke få skitse med mål tilsendt til min mail? :-)

  Kh. Matilde

 18. Hej Malene
  Kunne jeg også dig til at tilsende mig en skitse med mål, på din populære bænk :)
  Du må meget gerne maile den til missg@sol.dk
  På forhånd tak
  Vh
  Christina

 19. Hej Malene,
  Vi sad og søgte på bænke og så din bænk. Sådanne en vi gerne vil have, som du selv skriver skal man sidde godt, med den perfekte siddehøjde og dybde, men hvad er det? kan jeg lokke dig til også at sende mig din skitse? det vil være en kæmpe hjælp for os enten på mail cpam@mail.dk eller sms til 25454770.
  På forhånd tak og godt nytår.
  Mange hilsner
  Christian og Pia

 20. Hej Malene. Det er godt nok en superflot slagbænk. Lige sådan en, vi ønsker os i vores nye køkken. Du må meget gerne sende din oprindelse skitse til mig på min mail kirstenlukmann@gmail.com.
  Mange tak. Jeg håber, vi kan få lavet en ligeså flot. gode hilsner, Kirsten

 21. Hej Malene Marie. Super sej bænk. Vi vil gerne bygge en magen til i vores sommerhus. Kan jeg få dig til at sende os din skitse med mål? Bedste hilsner, Charlotte

 22. Super fin bænk:-))
  Vi vil godt bygge en magen til i vores sommerhus, samt min datter er vild med også, at få lavet en:-)) jeg sender en sms til dig.
  På forhånd tak.
  Charlotte Stendorf

 23. Hej jeg også hoppet med på byg-selv-bænk-vognen. Vil du sende skitse og mål til mig? Din bænk er nemlig lige det vi søger! Så fin med den skrå vinkel. Mine bedsteforældre havde en sådan bænk i deres køkken da jeg var barn, og jeg var ret imponeret over hvor mange due og spil der kunne være i bænken☺️. Kh Jannie mobil; 26210056

 24. Hej Malene,

  Jeg er også stor tilhænger af din flotte bænk, og kunne også rigtig godt tænke mig en skitse og mål? :-)

  MvH Rikke

  • Hej Rikke

   Du må sende mig en sms 51605222 så sender jeg den til dig:-)

 25. Hej Malene

  Jeg vil også meget gerne have målskitsen på din flotte bænk.

  Fed side du har her.

  Venlig Hilsen
  Morten

  • Hej Morten

   Du kan sende mig en sms: 5160 5222 så sender jeg dem til dig.

 26. Kære Malene :-)

  Har netop også faldet også dette opslag, har du mulighed for at sende skitse med mål? Mange hilsner Emily

  • Hej Emily

   Send mig en sms så sender jeg den til dig. Tlf. 5160 5222

 27. Kære Malene
  Jeg hopper også gerne med på vognen og vil meget gerne se skitsen med mål også. Kan du lokkes til at sende den til 51513889?
  På forhånd mange tak!
  Cecilie

 28. Hej Malene,

  Jeg er også meget interesseret i din lille skitse, hvis du har lyst til at sende. :)

 29. Hej Malene!

  Jeg synes din bænk er helt fantastisk, hvis det var muligt vil jeg også meget gerne se din skitse :)
  Håber du har lyst til at sende den :)

  • Hej Caroline, send mig en sms på 51605222 og så sender jeg skitsen til dig

 30. Hej Malene

  Vi skal igang med at lave en bænk, den du har er super fed, er meget interesseret i mål, kan det lade sig gøre.
  Hilsen
  Pernille

 31. Hej Malene

  Er også meget interesseret i din skitsetegning. Håber du har mulighed for at sende den:)

  Venlig hilsen, Daniel

  • Hej Daniel

   Kan du sende mig en sms, så sender jeg dig skitsen: 51605222

 32. Hej Malene
  Hvor er det bare en super fin bænk du har fået lavet. Det er ligesådan en jeg godt kunne tænke mig (bare den ikke skal være en vinkel). Vil du sende mig mål og evt. Materialer?
  På forhånd tak
  Kammille

  • Send mig en sms Kamille, så sender jeg dig skitsen :-) tlf. 51 60 52 22

 33. Eij jeg er helt flov over at spørge om det samme, men vil meget gerne spørge om jeg også må få skitsen? ? tusind tak for deling af billeder. Min byggemæssigt uerfarne kæreste er ved at kaste sig ud i projektet. Tillader mig at sende dig en SMS. Igen tusind tak for inspirationen og den gavmilde deling heraf. ??

  • Endelig ikke være flov, det er da så dejligt og jeg er efterhånden vant til at sms’e billede af skitsen et par gange om ugen, har gjort det de sidste mange år og synes det er så fantastisk at mit blogindlæg lever så længe, så 1000 tak fordi du følger med her hos mig. Send endelig besked. God aften fra Malene, slabgbænksdesigner ;-)

 34. Hej Malene

  Rigtig flot bænk. Jeg ville også være meget interesseret i skitsen, hvis du har mulighed og lyst til at sende den :)

  Mbilnummer: 51 33 81 73

  Bh Jens Peter

 35. Hej Malene

  Ja som nr 1000 i rækken kunne jeg også allernådigst tænke mig at lure skitsen til denne fantastiske slagbænk.

  Mob 20668384

  Mvh Jesper F

 36. Hej Malene
  Kan også sende skitsen til mig da jeg syntes den ser super praktisk og smart ud.
  Mvh
  Dennis

 37. Hej Malene
  Jeg står også lige overfor et lignende projekt og syntes at din bænk har mange flotte detaljer. Især det meget smalle bagstykke. Ville blive rigtig glad hvis jeg også måtte få dit skitse billede tilsendt på 29920818 så jeg kan bruge det som inspiration.
  Mvh
  Daniel

 38. Hej Malene,

  Fed bænk, specielt ideen med den mindre bundstykke.
  Er du mulighed for at sende mig en skitse af bænken?

  Mvh
  Ibrahim

  • Hej Ibrahim, send mig en sms: 51605222 så sender jeg en skitse med mål

   Kh. Malene

 39. Hej Malene

  Min svigerfar er i skrivende stund igang med at bygge en tilsvarende bænk 😊 Må jeg spørge hvordan du har hæftet betrækket på..? Er det rigtig set, at det kun er bukket rundt om 3 af siderne på låget..?

  Dbh. Sanne

  • Hej Sanne

   tre af siderne er hæfte med hæftepistol om siderne. Den side for låget sidder fast med beslag på bænken er lidt mere tricks. Jeg betrak låget af bænke da den var monteret. jeg startede med at hæfte den svære side altså den ind mod vægge (den side der er monteret med hængsler)jeg hæftede på toppe af låget så tæt på sidens afslutning som muligt. De andre sider er lette, da man blot trækker stoffet omkring siden og hæfter på bagsiden af låget. Håber du forstår min forklaring, det er lidt svært at forklare på skrift.

   Kh. Malene

 40. Hej Malene
  Jeg skal i gang med projekt slagbænk og vil høre om jeg kan få tilsendt skitsen?
  Mit nr er 60741101

  På forhånd mange tak
  Vh Nada

 41. Hej Malene,
  Sikke en smuk bænk, lige netop sådan en vil jeg gerne bygge i vores sommerhus, er det muligt at få tilsendt skitserne?
  Mange hilsner fra Mette

 42. Kære Malene,
  Det er jo en mega fed bænk og vi har netop købt sommerhus og sådan en bænk skal da pryde der 😊
  Kan jeg lokke en skitse ud af dig?
  Mit nummer er 60609813.
  På forhånd tak.
  Mvh Mette Andersen

Leave a Comment

Email (will not be published)