BLANDEDE BOLCHER

#3 Kay Bojesen dagbog: 'Danish Design at the House' Sidney – "Om fængselsindretning, røde løbere og uvaskede hænder"

Skrevet af Henriette Wett Jessen

I fredags blev udstillingen Danish Design at the House officielt åbnet med rød løber, royalt besøg, taler og massere af champagne.

Der var 300 gæster inviteret og heriblandt var Kronprinseparret, kulturminister Marianne Jelved, den danske ambassadør Børge Pedersen, den australske ambassadør i Danmark Damien Miller, de 25 udstillere og deres gæster, arkitekter, designere og pressen.

Arrangementet startede kl. 18, hvor den røde løber var lagt ud, og fotografer og pressefolk stod klar til at modtage gæsterne. Jeg var selv ret forvirret, da jeg ankom – jeg havde regnet med at fange en taxa, men der var ingen ledige at spotte, så jeg måtte gå ned til operahuset i rask trav. Jeg stillede mig i kø for at registrere min ankomst og fik besked på at gå hen til den røde løber for at vente på, at det blev min tur til at få taget billeder. På daværende tidspunkt stod Jan Utzon, søn af Jørn Utzon, sammen med sin kone og blev fotograferet fra alle leder og kanter. Og så kan man ikke helt undgå at føle sig lidt fjollet, når man derefter stille sig op på den røde løber (alene, vel at mærke) og begynder at smile til fotograferne som om man var en kendis. Men fotograferne knipsede løs, og jeg fik mine 15-seconds of fame.

#3 Kay Bojesen dagbog: 'Danish Design at the House' Sidney - "Om fængselsindretning, røde løbere og uvaskede hænder"

Indenfor var der champagne og glade gæster, stemningen summede af forventning og lettelse, da mange har knoklet hårdt for at få denne udstilling op at stå. Der var taler af blandt andre kulturministeren Marianne Jelved, chefen for det Kongelige Danske Handelskontor i Australien Michael T. Hansen og kuratoren Gerard Reinmuth. Efter de fine taler blev alle gæsterne bedt om at gå udenfor, hvor der var kanapeer og champagne. Jeg havde fået besked på at blive indenfor, da Kronprinseparret skulle vises rundt, og én repræsentant fra hvert udstillende brand var blevet tilbudt et meet-and-greet med Frederik og Mary. Så jeg stod ved Pragmatism sammen med den ansvarlige arkitekt for vinduet Claus Pryds, Jesper Brund fra Scanpan, Charlotte Lynggaard fra Ole Lynggaard og Lauren Black fra Corporate Culture (som forhandler Hay og Lightyears i Australien). Kronprinseparret blev vist rundt af kuratorerne Karen Kjærgaard og Gerard Reimuth, og atmosfæren omkring dem var mere afslappet end jeg havde regnet med. Da de nåede til Pragmatism vinduet sagde Mary ’Er det ikke rigtigt, at den Hay stol faktisk først blev designet til fængsler, da man ikke kan tæske hinanden med den, fordi den ikke har spidse stoleben? Og så er den jo også praktisk fordi den kan stables…’ – Oh well! Jeg havde ikke lige forventet at stå og chit-chatte omkring møbel-vold med vores kommende dronning. Men hun har læst på lektien, og det har jeg virkelig respekt for. Og så fik jeg givet hånd til både Kronprinsen og Mary, så der går lang tid inden jeg skal vaske hænder igen.

#3 Kay Bojesen dagbog: 'Danish Design at the House' Sidney - "Om fængselsindretning, røde løbere og uvaskede hænder"

Efter rundvisningen blev stemningen noget mere løssluppen, og jeg fik talt med mange spændende mennesker både fra Australien og Danmark. Kronprinseparret blev og minglede til festen, hvilket jeg ikke helt havde forventet. Men det var fedt, at de ikke kun var kransekagefigurer, men faktisk deltog aktivt i arrangementet. Jeg har aldrig rigtig været den helt store royalist, men det begynder jeg så småt på at være nu. Frede og Mary gør det hvert fald godt!

Det officielle arrangement sluttede kl. 21, og herefter fortsatte festen rundt omkring i byen. Og på en båd, går der også nogle rygter om. Men det er vist bedst, hvis jeg ikke kommer videre ind på det her..

#3 Kay Bojesen dagbog: 'Danish Design at the House' Sidney - "Om fængselsindretning, røde løbere og uvaskede hænder" #3 Kay Bojesen dagbog: 'Danish Design at the House' Sidney - "Om fængselsindretning, røde løbere og uvaskede hænder" #3 Kay Bojesen dagbog: 'Danish Design at the House' Sidney - "Om fængselsindretning, røde løbere og uvaskede hænder"

#3 Kay Bojesen dagbog: 'Danish Design at the House' Sidney – "Om fængselsindretning, røde løbere og uvaskede hænder"
Artikel
#3 Kay Bojesen dagbog: 'Danish Design at the House' Sidney – "Om fængselsindretning, røde løbere og uvaskede hænder"
Beskrivelse
Skrevet af Henriette Wett Jessen I fredags blev udstillingen Danish Design at the House officielt åbnet med rød løber, royalt besøg, taler og massere af champagne. Der
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  viagra price
  november 10, 2013 at 03:48

  It’s enormous that you are getting thoughts from this post
  as well as from our discussion made at this place.

 • Reply
  assassin's creed 4 download
  december 16, 2013 at 01:18

  I was curious if you ever thought of changing the structure of
  your blog? Its very well written; I love what youve got
  to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better.
  Youve got an awful lot of text for only having 1 or two
  pictures. Maybe you could space it out better?

Leave a Reply