INTERIØR Uncategorized

Who wouldn't mind to sit on The Tongue?

-kom det promte fra Tobias Jacobsen, Arne Jacobsens barnebarn, da jeg spurgte ind til navnet på The Tongue (Tungen), stolen som i sin tid blev designet til Munkegaardskolen i Gentofte.

Jeg spoler tiden tilbage til i fredags, da jeg var så heldig at komme på Arne Jacobsen tour arrangeret i forbindelse med lanceringen af Tungen. Firmaet HOWE har fået æren at sætte stolen i produktion, i tæt samarbejde med Tobias Jacobsen.

Vi blev hentet i SAS Royals gamle bus fra 1958 og blev fragtet rundt i København for at se nogle af Arne Jacobsens imponerenden bygninger, fra SAS ROYAL Hotel, til Arkitektkvarteret i Gentofte, Bellevue teateret, Munkegaardskolen samt den ikoniske tankstation i skovshoved (min absolut favorit)

Who wouldn't mind to sit on The Tongue?Who wouldn't mind to sit on The Tongue?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tobias Jacobsen, som udover selv at designe møbler og interiør under eget navn, varetager sin farfars arv med en enorm respekt og kærlighed til det hans farfar har skabt. Tobias er som sin farfar passioneret og perfektionistisk, særligt når det gælder hans farfars design. Faktisk fortæller han selv, at når det gælder farfarens design er han ekstrem bevidst om hvilket brand han har med at gøre og det ansvar det ligger i forhold til at design og kvalitet er helt i top.

Tungen blev første gang lanceret i 1955 til Munkegaardskole, siden da er den ikke blevet produceret. Tungen var en af Arne Jacobsens favoritter, og da Tobias fandt den frem fra farfarens gemmer var han ikke i tvivl om at tiden var inde til at sætte Tungen i produktion igen. 

Who wouldn't mind to sit on The Tongue?

Who wouldn't mind to sit on The Tongue?

Tobias Jacobsen fortæller om processen bag relanceringen af Tungen

 

Jeg er vild med den smukke stol, dens smukke kurver, spinkle Bambiben og stringente formsprog – underspillet og elegant på samme tid. Tungen bliver ikke allemandseje som mange af AJ’s spisebordsstole er det. For det første er den så ikonisk, at den ikke vil ramme alle lige så hårdt som den har ramt mig. For det andet henvender den sig prismæssigt til et high-end publikum. Selvom det gør ondt, at jeg nok ikke kommer til at eje ‘Tungen’ i den nærmeste fremtid, så synes jeg det er et klogt valg at holde prisen i et leje, som sikrer stolen en særlig plads blandt stjernerne!

Who wouldn't mind to sit on The Tongue?

Who wouldn't mind to sit on The Tongue?

In 1955, Arne Jacobsen designed The Tongue, a beautiful and simple chair for the Danish school Munkegaardskolen. Since then, the chair hasn’t been produced. Last Friday the press was invited on a Arne Jacopbsen Tour. We were transported in an old SAS bus from 1958, belonged to the SAS Royal Hotel, – also designed by Arne Jacobsen. We drove through Copenhagen and saw some of Arne Jacobsen’s iconic buildings. An exciting afternoon in Arne Jacobsen’s footsteps.
Tobias Jacobsen, grandson of Arne Jacobsen talked about the process and thoughts behind the relaunch of the tongue. It’s the Danish company Howe, who has been given the honor to produce and launch The Tongue.

Who wouldn't mind to sit on The Tongue? Who wouldn't mind to sit on The Tongue?

 

 

Who wouldn't mind to sit on The Tongue?
Artikel
Who wouldn't mind to sit on The Tongue?
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply