Blog TAKE OVER INTERIØR Uncategorized

Om værktøj og høns

 I dag overlader jeg bloggen til Sandie Dolleris Thomsen, som er grafisk designer og indehaver af by INK! Læs om hendes baggrund og hendes kunst, arbejdsredeskaber og inspirationkilde. Du finder bl.a. hendes værker hos Artrebels.com

Mit navn er Sandie Dolleris Thomsen, og jeg står bag det grafiske brand by INK! Jeg er uddannet møbeldesigner på Ravensbourne i London i 2002, men arbejder idag med grafik og grafisk kunst under eget mærke. Om værktøj og hønsJeg har, siden jeg var lille, stået i mine forældres garage og bygget små finurlige gevækster og elsket at få mine hænder beskidte, så det var i rette ånd, at jeg valgte at flytte til England efter gymnasiet for at uddanne mig til møbeldesigner. Her startede jeg med et ‘foundation course’, der lærte mig de grundlæggende teknikker indenfor klassisk kunst. Jeg havde allerede på det tidspunkt beskæftiget mig med billedkunst i mange år, og mente at det var ganske overflødigt at bruge tid på at fylde et A3-ark ud med forskellige typer penselstrøg. Men lige præcis den opgave, har været en af de mest læringsrige og betydningsfulde for mit kreative virke. For som kunstner SKAL du kende dit værktøj – både dets styrker og begrænsninger. Du skal vide, at der er forskel på at trykke blødt eller hårdt på blyanten, og at en pensel kan lave mange forskellige typer strøg alt efter hvilken maling du bruger. Dit værktøj er din stemme og din formidling af dine ideer. Om værktøj og høns Idag beskæftiger jeg mig næsten kun med digital kunst, hvilket betyder at min computer er mit værktøj. Så jeg har brugt lang tid på at mestre forskellige tegne- og redigeringsprogrammer. Den gængse opfattelse er, at computerlavet kunst og grafik ikke er ‘rigtig’ kunst, og det er efter min mening HELT ved siden af. For at bruge en computer som værktøj, skal du bruge mange timer på at lærde dens sprog og kommandoer at kende, for en computer laver ikke tingene for dig. Den gør, hvad du sætter den til at gøre, og det er en kæmpe udfordring at lære at bruge en computer som værktøj. Om værktøj og høns                   Når jeg arbejder digitalt, arbejder jeg som regel i kollektioner, og producerer plakater, der tager udgangspunkt i samme inspirationskilde. Min første kollektion var DIAMOND! fra 2012, hvor jeg tog udgangspunkt i, at få det digitale til at ligne det håndlavede. Og her gjaldt det om noget om at kende min computers færdigheder for at bringe det håndtrykte frem i billedet.  Om værktøj og høns   Jeg arbejder i skrivende stund på min nyeste kollektion ROOSTER!, og inspirationen fik jeg fra vores semi-fritgående høns i gården, hvor jeg bor. Den kære hane er desværre afgået ved døden, da han var for beskyttende overfor sine to damer og angreb børnene, hvis de kom for tæt på. Så ROOSTER! er min homage til den gamle hane, der nu sidder på en sky og vogter over Ida og Magda.

Om værktøj og høns

Hvis du vil se mere til mine digitale udfoldelser kan du gå til www.facebook.com/madebyink og købe dem på http://artrebels.com/shop/stores/byink Tak fordi du læste med! Glade sommerhilsener fra Sandie

Om værktøj og høns
Artikel
Om værktøj og høns
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply