Produkt og design (Interior design) Vi tester

Peter Opsvik, designeren bag Trip Trap stolen gør det igen!

Alle dem, der kender eller har siddet i Trip Trap stolen (stokke stolen) rækker hånden op!

Peter Opsvik, designeren bag Trip Trap stolen gør det igen!Vi kender den allesammen, både os der har børn, men også dig, der ikke har børn endnu, du har sikkert selv siddet i Trip Trap stolen gennem din opvækst.
Peter Opsvik, som i sin tid designede Trip Trap stolen har i mellemtiden selv fået børnebørn. Det gav ham anledning til at re-tænke Trip Trap stolen. Den viden Peter har erhvervet i kraft af mange års test af Trip Trap stolen, samt de facts vi alle er blevet klogere på idag, når det gælder ergonomi, samt børns behov for bevægelse, selvstændighed og selvværd, har været nøgleordne i Peter Opsviks nye design NOMI.

NOMI er en ny højstol som vokser med barnet. Peter har designet stolen til sine børnebørn, til dine børn og mine børn. En stol som jeg er ret overbevist om, bliver den perfekte afløser af Trip Trap stolen. Navnet stammer fra det vigtigste begreb i alle Peter Opsviks designs nemlig: ergoNOMI.

Her kommer en fin præsentation af stolen.

<>

Den skal lige gro på mig

Sådan havde jeg det første gang jeg så stolen… jeg var ikke helt vild – måske er det i virkeligheden fordi Trip Trap stolen jo stort set har haft monopol på markedet. Jeg kender faktisk ikke EN eneste familie, som ikke har den stol. Derfor er det svært, når der pludselig kommer en konkurrent, ens loyalitet er jo enorm, og så er der vel også en masse følelser/minder forbundet med Trip Trap.

Jeg vendte de efterfølgende dage tilbage til Evomove.com, for at se stolen, og for hver gang blev jeg mere og mere vild med NOMIs design, som jo virkeligheden er ret stærkt, jeg blev vild med de mange muligheder stolen har og funktionaliteten i stolen!

Jeg blev opmærksom på stolen da Evomove A/S kontaktede mig med, med henblik på at præsentere mig for stolen, men også at teste den.
Jeg har besøgt Evomove og fået historien og alle tankerne bag designet. Jeg har fået præsenteret alle mulighederne, de funktionelle såvel som visuelle, og jeg er begejstret! Der er virkelig tænkt på alt, og det ser man jo tydeligt i videoen.

Peter Opsvik, designeren bag Trip Trap stolen gør det igen!

På billedet ses den internationalt anerkendte designer Peter Opsvik, sammen med måske hans barnebarn – Han fortæller i hvertfald, at han ligesom han designede Trip Trap til sine egne børn i sin tid, har designet NOMI til sine børnebørn.

 

Tanker bag designet

Den prisvindende designer Peter Opsvik har naturligvis gjort sig uendelig mange tanker under hele designprocessen af NOMI. Hans kæphest har altid været, at børn skal have 100%bevægelsesfrihed, de skal inviteres med til bordet på lige fod med voksne, det styrker deres selværd og motivere børnene. Så da jeg fx. spurgte, om man måske kunne forvente et bord, som kunne monteres på stolen, var det ikke populært! “Det kommer ikke til at ske” var svaret, og det er fordi Peter mener, at børnene skal inviteres med helt ind til bordet. Jeg blev helt flov over mit spørgsmål, for selvfølgelig skal de det!

Andre tanker som ligger bag NOMI:

– Børnene skal selv kunne kravle op fra siden uden at trække stolen ud
– Der skal være bevægelsesfrihed hele vejen rundt på stolen
– Brugervenlighed
– Sædedybde og sædehøjde reguleres i en bevægelse. Når du justerer sædet nedaf, vil sædedyben regulere sig selv, så disse to hele tiden er præcis som de skal være.
– Lækkert design, som passer ind i den skandinaviske stil
– Vendbart tekstil, på den måde kan du springe hver anden vask over:-)
– Ergonomi
– Rundningerne yderst på sædet sikre at blodcirkulationen ikke lukkes.
– Fodklods stimulere barnet (den runde ‘dut’ på trædepladen. Bemærk hvordan børnenes fødder søger ‘dutten’ på ovenstående video) .
– Hjul monteret for at hindre stolen i at vælte
– Fri for parabener og ftalater
– Gendbrugsplas
– Bæredygtigt træ, hver gang der fældes et træ, plantes et nyt.
-30 dages fuld returet – fragtfrit (det er f….. flot, du har ingen omkostninger overhovedet ved at afprøve stolen, så meget tror Evomove A/S på NOMI)

Bonus: Stolen kan faktisk bruges, så snart babyen må sidde i en skråstol. Man kan købe en special skråstol som monteres NOMI og på den måde kan barnet fra start komme med til bordet. Her er der også tænkt ergnomi for forældrene, barnet kommer nemlig op i en god højde, som gør det behageligt at made barnet og lege med barnet.

 Peter Opsvik, designeren bag Trip Trap stolen gør det igen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Design selv

Endnu en bonus, du kan selv designe stolen. Der findes 7 forskellige stammer, som kan kombineres med 7 forskellige plastdele.
Prøv selv at designe din egen NOMI her: Evomove.com

Boligcious tester NOMI

Vi tester NOMI. To vidt forskellige familier, 3 forskellige børn to forskellige steder i landet. Om et par måneder er vi klar med vores anmeldelse. Her vil du kunne læse om fordele, ulemper, funktion, brugervenlighed, samt skiftet fra skråstol til højstol. Stay tuned, vi glæder os til at dele vores oplevelser med dig!

 

Peter Opsvik, designeren bag Trip Trap stolen gør det igen!

Perte Opsvik 74 years old, recognized internationally for his designs. Peter Opsvik is the designer of the classic and popular ‘Trip Trap’ chair from Stokke.

Peter Opsvik designed the Trip Trap chair for his own children decades ago and today the chair is placed in almost every home with children. Peter Opsvik has now designed a successor, the new chair is called NOMI. He has designed NOMI for grandchildren. The Key words is still: ergonomics, freedom of movement, ease of use, functionality and design.

Watch the introduction video higher up in this post, then you totally get the idea – It’s brilliant!

Over the coming months we will test the chair in two different homes with different needs. We look forward to give you our review in a few months.

Visit evomove.com and read more, you can also try and design your own NOMI chair

 

Peter Opsvik, designeren bag Trip Trap stolen gør det igen!
Artikel
Peter Opsvik, designeren bag Trip Trap stolen gør det igen!
Beskrivelse
Alle dem, der kender eller har siddet i Trip Trap stolen (stokke stolen) rækker hånden op! Vi kender den allesammen, både os der har børn, men
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  anne jensen
  juni 10, 2013 at 19:38

  Rigtig fed stol! Så mangler jeg bare en baby!

 • Reply
  Maiken
  juni 12, 2013 at 20:32

  Super cool detalje med vendbart tekstil så man sparrer hveranden vask – Det er hvad vi mødre kan lide (:

  • Reply
   Malene Marie Møller
   juni 12, 2013 at 20:33

   Ja det er SÅ godt tænkt!
   Men sådan er det hele vejen med den stol, der er tænkt på alt:-)

Leave a Reply