UDENDØRS

Drømmehaver og -terasser

Drømmehaver og -terasserHavedrømme
I dette lidt lange forår, hvor det grønne stadig står lidt i starthullerne og venter på at solen for alvor brænder igennem, sidder jeg og drømmer om haver. Om grønne, frodige haver, solbeskinnede terrasser, hemmelige havehuler, skønne krukker, urtehaver, køkkenhaver og farverige blomsterbede.

Jeg er nemlig vokset op med haver
Og jeg mener haveR i flertal. Der var haven i mit barndomshjem, der skam også var dejlig, og hvor min bror og jeg havde vores egen lille jordplet, hvor vi dyrkede alt fra sommerblomster til gulerødder og ærter. I den have havde vi bålsted til snobrødsbagning, gynger, sandkasse, lækre viktoriablommer og det bedste klatretræ med Ingrid Marie-æbler.

I lære som have-afficionado
Og så var der haven hos min onkel og tante.. De boede i nærheden, og hentede min bror og jeg fra børnehave og skole i mange, mange år. Min tante var have-afficionado, og tilbragte uendelige timer i haven med at luge, klippe, nippe, rive osv. Der var MANGE forskellige slags planter og blomster i den have, og hun tog sig tiden til at lære mig navnene på dem alle – hvilket blandt andet resulterede i at jeg som teenager kendte latinske plantenavne som Weigela og Viburnum … lidt speciel paratviden i den alder 😉

Den ‘rigtige’ barndomshave
Min mor arvede sidenhen min onkel og tantes hus og have, så det er i virkeligheden dén, der føles som min barndomshave. Haven var et sted, jeg som universitetsstuderende kunne komme hjem til og lade op i – eksamenslæsningspauser blev fyldt ud af lugning, buketplukning, græsslåning, eller bare et hvil på terrassen i bunden af haven, omgivet af lavendler, roser og svirrende insekter.

Måske ikke den store overraskelse at jeg endte med at specialisere mig i botanik?

Så jeg har have i blodet – og savner nu altså en lille grøn plet, der er min egen. Forhåbentlig kommer det på et tidspunkt!
Drømmehaver og -terasserHér kan du finde mit have-board på Pinterest, hvor jeg gemmer ideer, inspiration og lækre havebilleder.

Er du fan af udendørslivet?
Hvadenten det er have, kolonihave, eller en hyggelig terrasse? Hvor kommer din interesse fra? Blogger du om det? Pinner på Pinterest?
Hvis du har lyst til at fortælle det, så skriv endelig en kommentar nedenunder!

Drømmehaver og -terasser

Drømmehaver og -terasser

Billedkilder: Fotograf Stefano Scatadustjacketattic.blogspot.com.auhomedsgn.com

Drømmehaver og -terasser
Artikel
Drømmehaver og -terasser
Beskrivelse
Havedrømme I dette lidt lange forår, hvor det grønne stadig står lidt i starthullerne og venter på at solen for alvor brænder igennem, sidder jeg
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply