Belysning (Lighting) Bolig messer (Furniture Fairs) Produkt og design (Interior design)

Forårsnyheder: Nye danske møbler og lamper

Der har lige været møbelmesse i Milano (Salone del Mobile, 9-14 April 2013) med over 2500 udstillere fra hele verden, og der bliver altid lanceret et væld af nye skønne produkter til hjem og bolig!

Danske designere er typisk stærkt repræsenteret (i 2013 med hele 30 forskellige udstillere), og i år har især disse nyheder vakt genklang i og udenfor Danmark:

Ro™ lænestol
Forårsnyheder: Nye danske møbler og lamper
Den smukke Ro™ lænestol fra Republic of Fritz Hansen er blevet til i samarbejde med den toneangivende spanske designer Jaime Hayon.

Stolen er skabt med ekstra god siddeplads (den er en såkaldt 1 1/2 seater), og bliver dermed ikke bare “endnu en lænestol”, men også en stol, hvor du kan skabe din egen comfort zone: Du kan slappe helt af, nemt skifte stilling, og for eksempel have din avis, computer eller dit barn ved siden af dig. Ro™ er skab som et møbel, der giver mulighed for refleksion og ro i vores travle liv.
Forårsnyheder: Nye danske møbler og lamper
Forårsnyheder: Nye danske møbler og lamper
Ro™ er lavet i den højeste, bæredygtige kvalitet. Stolens design er elegant og enkelt, og man sidder behageligt i den. Der er ikke gået på kompromis med hverken funktionalitet eller æstetik. Ro™ fås i ni farver, og koster 17.00 kr. inkl. moms. Se mere hos fritzhansen.com. I butikkerne fra september 2013.

Orient Pendant
Forårsnyheder: Nye danske møbler og lamper
Orient pendlen fra lampeproducenten Lightyears fik en perfekt timet relancering her i 2013! Den blev nemlig designet for præcist 50 år siden, i 1963, af Jo Hammerborg for virksomheden Fog & Morup.

Den fine, klassiske lampe kommer i to størrelser (Orient P1 og Orient P2) og rammer tidens trend perfekt – den fås nemlig i poleret kobber og rosentræ (se iøvrigt Malenes kobberfavoritter hér). I butikkerne fra august 2013.
Forårsnyheder: Nye danske møbler og lamper

PH 5 Contemporary
Forårsnyheder: Nye danske møbler og lamper
PH 5 Contemporary kollektionen er en nyhed fra Louis Poulsen her i 2013. Kollektionen omfatter fire nye farver, der matcher moderne farvetoner og trends. PH 5 koster 4.495 kr og fås allerede nu hos Louis Poulsen.
Forårsnyheder: Nye danske møbler og lamper
PH 5 lampen af Poul Henningsen for Louis Poulsen (1958) er efterhånden en klassiker, og hænger i rigtig mange danske hjem (både min mand og jeg er f.eks. opvokset med PH 5). Det skyldes temmeligt sikkert en kombination af det klassiske design, og det faktum, at uanset hvordan du installerer lampen, og lige meget hvilken lyskilde du benytter, så var og er PH 5 fuldstændig blændfri.
Forårsnyheder: Nye danske møbler og lamper
Poul Henningsen ønskede at forbedre lyskildens farvegengivende egenskaber i PH 5, hvilket var grundet til at der blev indlagt de små røde og blå skærme. Deres funktion var (og er) at give et farvetilskud i den del af spektret, hvor øjet er mindst følsomt – nemlig rød og blå – og dermed svække lyset i det midterste område, – det gul-grønne – hvor øjet er mest følsomt.

Beautiful new product launches after this years Milan Furniture Fair
In 2013 2500 international exhibitors (including 30 Danish) partook in the furniture fair (Salone del Mobile, 9-14 April 2013). Every year sees many interesting and gorgeous product launches – this year a lot of interest has evolved around these launches: The Ro™ Chair from the Republic of Fritz Hansen, The Orient Pendant from Lightyears (actually a relaunch, 50 years after the original launch), and The PH 5 Contemporary collection (the PH 5 lamp in 4 new colour tones that matches modern hues and trends).

Forårsnyheder: Nye danske møbler og lamper
Artikel
Forårsnyheder: Nye danske møbler og lamper
Beskrivelse
Der har lige været møbelmesse i Milano (Salone del Mobile, 9-14 April 2013) med over 2500 udstillere fra hele verden, og der bliver altid lanceret et væ
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Signe/ Copenhagen Kiddo
  april 18, 2013 at 20:28

  Hvor er den bare smuk, den stol! Den bliver jeg simpelthen nødt til at spare op til 🙂

 • Reply
  Maria Fynsk Norup
  april 19, 2013 at 06:36

  Go go go Signe 🙂 Den er nemlig utroligt smuk! Drømmer også om den herhjemme…
  KH Maria

 • Reply
  Johanna
  april 19, 2013 at 11:32

  Elsker nyheder.. – Jeg synes Orient pendlen er min ynglings.. Plus kobber jo er super moderne.. Jeg laver snart et indlæg på min egen blog om trends og kobber får klart en post også – det kunne jo være denne lampe skulle med som en favorit! 😀

  TJek min blog ud http://johannanb.wordpress.com

  • Reply
   Maria Fynsk Norup
   april 26, 2013 at 14:44

   Hej Johanna,
   tusind tak for rosen – og spændende blog, du har 🙂 Tak for linket.
   KH Maria

Leave a Reply