Stilleben og andre lækkerier Stue (Livingroom)

Stilleben i vindueskarmen

Der er en del, som henvender sig til mig med ønske om indlæg til stilleben og indretning af vindueskarmene. Det lyder enkelt, men det kan godt være svært at skabe det helt rigtige og ønskede udtryk. Stilleben er jo små udstillinger, så det at lave en flot udstilling i vindueskarmen er somme procedure som at skabe et stilleben. -Hermed et indlæg, som nakker to fluer med et smæk. Så er der serveret!

Stilleben i vindueskarmen

Sort hvidt super lækkert stilleben. Yndlings reklamer er klippet ud af modemagasinerne og sat på karmen med sort washi tape. De fede kunstige lys er fra IKEA. Source: trendenser.se

Jeg elsker at lave stilleben og gør det flittigt. Hjemme hos mig har jeg en irriterende udfordring, hvilket betyder, at jeg ikke har så mange muligheder for at skabe de vilde stilleben i mine vindueskarme. Min vindueskarm er nemlig kun 15 cm dyb, og derfor kommer tingene hurtigt til at stå på række i stedet for i klynger. Det ser meget kunstigt og kikset ud. Derfor er mine vindueskarme meget enkle, med kun ganske få ting, de kan vidst næppe kaldes stilleben.
Det sort/hvide chanel stilleben herover, er en mulig løsning til smalle vindueskarme. Kodeordet til smalle vindueskarme må være: keep it simple! -eller drop pynt og hold dem helt bare, i nogle tilfælde kan det faktisk være ret cool!

Stilleben i vindueskarmen

Her er vindueskarmen anvendt som boghylde, det er ret fedt synes jeg. Source: bloodandchampagne.com

Her kommer et par “do’s” and “don’ts”

Do’s

Saml et par af dine yndlingsting. Det kan være en træfigur, en souvenir, et par forskellige vaser, en skulptur, et par briller, et gammelt fotoapparat, en samling piber, en kikkert osv. Tilføj evt. et levnede lys, det giver hygge og spreder stemning. Sæt gerne et par blomster eller lidt grønt i en af vaserne.

Bøger og magasiner er gode at mikse ind i stilleben. Placer en stak og skab dermed niveau i dit stilleben, placer evt. en figur, lys eller andet oven på stakken og lidt ved siden af. Bøger og Magasiner har også en evne til at gøre stilleben lidt mere casual at se på og knapt så opstillet.

Don’ts

Symetriske opstillinger er et klart don’t. Den der med at placere et stearin lys i den ene ende og et magen til i den anden ende af vindueskarmen og evt. en plante i midten mellem de to, det skal du lade være med. Det er en klassisk fejl. Jeg siger ikke det er grimt, men det er kedeligt og meget opstillet at se på. Det giver ingen inspiration, kant eller spænding. På en eller anden måde synes jer, det giver et majestætligt look.

For mange planter, hvor et par er halvvisne, er også et klar don’t! Det kommer ofte til at se sjusket og nusset ud. Der er i virkeligheden ikke så mange “dont’s” – så det er bare med at komme i gang. Her kommer masser af inspiration….

Stilleben i vindueskarmen

Source: pinterest

Stilleben i vindueskarmen

Source: House Doctor

Several readers wanted inspiration and guidance on how to decorate the window sills. Styling of window sills to be inspiring is the same principle as creating small “still life” (Stilleben).

Here are a few do’s and don’ts:
Do’s:
Gather a few of your favorite things. for example. a wooden figure, souvenir’s, a few different vases, a sculpture, a pair of glasses, an old camera, a collection pipes or binoculars. Add some candles they provide coziness and spreads sentiment. Put a few flowers in one of the vases.

Books and magazines are good to mix into the still life. Place a stack and create level in your Still Life, place eg. a figure, a candle or something else, on the stack. Books and Magazines also has an ability to make still life a little more casual to look at and less developed.

Don’ts

Symmetrical arrangements are prohibited. Do not place a candle light at one end and a similar at the other end of the windowsill with a plant in the middle. It’s a classic mistake. I’m not saying it’s ugly, it can sometimes be pretty, but it’s boring and very established to look at. It adds no inspiration and excitement. I actually think it looks very majestic.

Don’t use to many plants in the windowsill, It often look untidy. There is in fact not so many “dont’s”

Here comes plenty of inspiration for decorating pretty window sills

Stilleben i vindueskarmen
Artikel
Stilleben i vindueskarmen
Beskrivelse
Der er en del, som henvender sig til mig med ønske om indlæg til stilleben og indretning af vindueskarmene. Det lyder enkelt, men det kan godt være svæ
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Mette
  januar 12, 2013 at 16:59

  Elsker det! Men – når man har tre katte (som vi har) og smalle vindueskarme (max 15 cm), der alle sidder over radiatorer, så er planter, levende lys og ting i flere niveauer ikke noget, der bliver stående ret længe 😀 … Men hvor ser det lækkert ud 🙂

  Fortsat dejlig – og kold – weekend 🙂

  Mvh
  Mette

Leave a Reply