Jul (X-mas)

Juletræspyntning for dummies

Jeg har lovet at lave et indlæg om, hvordan man pynter et juletræ smukt og, hvordan man kombinerer nydt og gammelt julepynt. Der findes jo ingen regler som sådan, men jeg har mine egne regler, og jeg er nok lidt miljøskadet af mine erfaringer fra mine år som visual merchandiser. Hvis de regler skal overføres til at pynte et juletræ, så starter man foroven med de små og lette ting, og arbejder nedefter så de store ting hænger nederst. Det skaber det mest harmoniske træ.

Der er mange, som har et nyt tema hvert år. Og nogen ønsker, at juletræet fx. kun skal have ensfarvet pynt. Hos mig er det et stort miks. Jeg elsker et traditionelt pyntet juletræ. Jeg har pynt helt tilbage fra 50’erne som jeg har arvet af min mormor, og så har jeg nyt pynt og pynt som mine unger og min famile har lavet. Mit kæreste eje er et gammelt julehjerte min mor flettede til min far da hun var gravid med mig. Julehjertet har en kærlighedshilsen indeni, og da jeg desværre mistede min far i en meget ung alder, er det klart at det hjerte må der aldrig ske noget med. Jeg har også min datters allerførste sko hængende på træet. Jeg elsker genkendlighedsglæden, som opstår hver gang, jeg åbner julekassen med juletræspynt. Det er en kasse fuld af historier fra hele mit liv og fra før jeg kom til. Det er vores families julehistorier der hænger på det træ. Jeg synes vi har verdens smukkeste juletræ.

Da min mormor og farmor døde for nogle år siden ( de døde nogenlunde samtidig) lavede jeg nogle smukke vedhæng til juletræet med deres billede på. Så på en eller anden måde, er de med hvert år. Det gør mig ikke trist, tværtimod, jeg sender dem lige et smil når mine øjne møder ders smilende øjne, idet vi danser om træet.

Sukkerstokke, knallerter, stjernekastere og slikfyldte kræmmerhuse, er også fast inventar på vores juletræ. Bandlyst er dog lametta…. det er ikkke lige mig. Til gengæld er alle mine julegaver bundet med lametta:-)

Billeder af mit træ kommer op den 24. dec. Det er nemlig fast tradition, at vi først pynter træet den 23. december.

Mit juletræsråd: Pynt dit træ som du vil, med alt det som du kan lide og som betyder noget… så er det det smukkeste træ set med dine øjne. 

Juletræspyntning for dummies

Juletræspyntning for dummies Juletræspyntning for dummies

Juletræspyntning for dummies

Juletræspyntning for dummies

Juletræspyntning for dummies

Source Pinterest

Christmas tree decorating for dummies
I promised to do a post on how to decorate a Christmas tree. There are no written rules, but I have my own rules. I’m probably a little maladjusted from my years as viusal merchandiser and I use some of the rules which I use when I decorate shops. Start at the top and work your way around the tree and down. Hang the light and small ornaments at the top, and all the heavy at the bottom.

I am very traditional when I decorate the tree. I use old and new ornaments and a lot of my Christmas decorations are inherited from my grandmother and is from the 50s. Ornaments as I have grown up with and which I love. I also have ornaments on the tree which my children, myself and my family have made over the years. My Christmas tree is my family’s Christmas-life story through several generations. Therefore, my Christmas tree is the most beautiful for me and my family

Juletræspyntning for dummies
Artikel
Juletræspyntning for dummies
Beskrivelse
Jeg har lovet at lave et indlæg om, hvordan man pynter et juletræ smukt og, hvordan man kombinerer nydt og gammelt julepynt. Der findes jo ingen regler som så
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply