VÆRD AT BESØGE

24 timer i Århus med logi hos Scandic #3

Indlægget er sponsoreret af Scandic, ord og holdninger er mine egne 

Så kom sidste del om mine 24 timer i Århus, med et forrygende ophold på Hotel Scandic’s nye Designer hotel.

Efter shopping fredag tog vi tilbage til Scandic for at slappe lidt af og drikke cocktails i baren. Det var helt rart at synke ned i barens lænestole og nyde roen og fordøje de mange indtryk… -OG læsse shoppingposerne af på værelset.

Restaurant ET – Åboulevarden 7,
Vores venner som kender Århus, havde bestilt bord på restaurant ET. En restaurant de har prøvet før, og som de varmt anbefalede. Vi blev ikke skuffede.

Det første jeg lægger mærke til, er jo naturligvis indretningen og atmosfæren, det gælder hvilket som helst rum jeg træder ind i.

24 timer i Århus med logi hos Scandic #3

Restaurant ‘ET’ er restaurant, vinbar og butik i ET. Cool koncept og fed fed indretning. Alt holdt i sort og hvidt. Hvide fliser på væggene og køkkenet placeret åbent i midten af restauranten til alles skue. På væggene er der tekst og opskrifter i en stram sort typografi, som giver et lækkert cool grafisk udtryk. Top trendy indretning.
Selvom alt er holdt i sort og hvidt, er det på ingen måde koldt. Belysning fra tunge store lampet og levende lys, tilføjer masser af hygge og stemning. Über cool og thumbs up, til den som har indrettet Restauranten.

Maden var gudommelig. Jeg fik lækker fiskesuppe til forret og Confit de Canard (and stegt i and)
med kartoffelpuré, fennikel og krydderurter, ‘wow’… -det var lækkert!!! Til dessert smagte jeg både blødende chokolade kage og en klassisk Creme Brulée… (rolig nu… vi delte!) Vinen var også fantastisk, og blev anbefalet af tjeneren (beklager, at jeg ikke kan huske hvad vinen hed… -og det var IKKE fordi vi fik for meget:-)) Regningen var overraskende lille, taget i betragtning af oplevelse, kvalitet og betjening. 4 personer: 4 forretter, 4 hovedretter, 2 desserter, kaffe, 2 sodavand, 2 flasker vin 2200 kr.

Lørdag shopping og kunst
Morgenmad på hotellet, og ja, vi sov dejligt tak! Stor morgenbuffet på hotellet er inkluderet i prisen. Udemærket med alt hvad man forventer og har brug for. En hurtig tur i gennem byen og et hurtig gensyn med nogle af butikkerne fra dagen før. Herefter ilede vi til AROS museum. Jeg VILLE opleve både The Rainbow Room og BOY.

BOY  er fast beboer på ARoS’ og varetegnet for ARoS Kunstmuseum. Den fem meter høje og 500 kg. tunge dreng, er skabt af den australske kunstner Ron Muecks. Jeg var dybt fascineret over den vilde statue, og jeg må indrømme, at når man kommer helt tæt på, og ser hvor virkelig drengen ser ud, så gibber det lidt i en. Kæmpe oplevelse – som i KÆMPE.

Vi var så heldige at opleve Tony Matelli’s udstilling, som også er meget livagtige figurer. Jeg tror faktisk, at hans udstilling er den største kunstoplevelse jeg har haft længe! Vi var helt fortryllede og oppe og ringe efter at have nærstuderet Tony Matellis flotte og også groteske kunst. Den udstilling skal virkelig opleves.

Edward Munck udstiller også på ARoS, og selvom det er pinligt at indrømme, så så vi desværre ikke udstillingen. Der var voldsomt lang kø og tiden var ikke til det.

En kold tur i The Rainbow Room var, for mig som er højdeskræk, en spændende og grænseoverskridende oplevelse. Men vanvittig syret at se smukke århus fra luften, i forskellige farver, 360 grader rundt!

BONUS: ARoS har en fantastisk Museums butik, og her blev der også shoppet. Jeg måtte have Tony Matellis bog om udstillingen med hjem, en lille børnebog men puslespil af BOY, og postkort med nogle af de værker jeg havde oplevet.

24 timer i Århus med logi hos Scandic #3

Jeg nåede langt omkring i mine 24 timer i dejlige Århus. Desværre nåede jeg ikke alt på min liste. Min store ærgerelse var, at jeg ikke nåede Den Gamle By, særlig her i juletiden.
Jeg kommer snart tilbage, og jeg vil helt sikkert tage min datter med. Vi skal sammen opleve Den Gamle By. Jeg glæder mig til at vise hende BOY som hun uden tvivl vil elske, og så skal hun med i Børnenes Magasin og vi skal drikke varm kakao ved Åen.

Tak for nu Århus, og på gensyn snart♥

English
If you are planning a trip to Aarhus in Jutland, Denmark, I’ll give you some recommendations of places to visit.

Restaurant ET is a great resteaurant, both the decor and atmosphere, and the food is perfect. The restaurant is also a wine bar and wine shop. Try their fish soup it’s fabulous. The address is: Åboulevarden 7, Aarhus C
 
When you are in Aarhus, you have to visit ARoS art museum. You have to allow yourself to take a walk up the rainbow room. Here you can see the entire city,  360 degrees around, in the colors of the rainbow. Very freaky and a beautiful experience.
The Museum also has a cool shop where you can buy design, books, etc.Accommodation I recommend Scandic Design Hotel, an exquisitely delicious pleasure centrally located in the city.
24 timer i Århus med logi hos Scandic #3
Artikel
24 timer i Århus med logi hos Scandic #3
Beskrivelse
Indlægget er sponsoreret af Scandic, ord og holdninger er mine egne  Så kom sidste del om mine 24 timer i Århus, med et forrygende ophold på Hotel Scandic's
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Rie
  november 27, 2012 at 17:18

  Åhhh hvor det varmer mit Århus hjerte at læse dine 3 indlæg om smilets by. Det er så skønt, at du har nydt denne dejlige by og anbefaler den så varmt til andre. Århus har nemlig rigtig mange ting at byde på og det er fantastisk at læse om at “en udefra” ser byens kvaliteter så tydeligt. TAK for den og kom endelig snart igen 😉
  Mvh. Rie

  • Reply
   Malene Møller Hansen/ Indretningsdesigner
   november 27, 2012 at 22:10

   Det er en dejlig by, jeg kan slet ikke vente med at komme tilbage. 24 timer er for lidt.

   Jeg er rigtig glad for at du føler jeg har set byen med de rigtige øjne, så har det jo været det hele værd.

   På gensyn, helt SIKKERT!

Leave a Reply