KIDS

Smukke moderne dukkehuse

Herhjemme er mine piger for alvor kommet i dukkehus-alderen. De er indtil videre blevet “spist af” med et helt enkelt (stadig flot) trædukkehus fra en jysk genbrugsforhandler, der kan holde til den yngstes leg (hun er kun 2 år). Men storesøster på 5 er klar til noget mere avanceret og fint efterhånden.

Jeg ved endnu ikke hvilket niveau vi kan tænkes at lande på til hende (om vi ender med at købe et, eller om min mand får lov at bygge det) – men her er et par håndfulde skønne, moderne dukkehuse, som forhåbentlig kan opfylde både min store datters ønske om plads til leg og indretning, og samtidig være noget jeg vil elske at se på!

Minko by Miniio

Smukke moderne dukkehuse

Minko by Miniio – Arkitekttegnet dukkehus.

Super smukt og stilrent, arkitekttegnet dukkehus. Minko er et moderne dukkehus, der er håndlavet af træ, metal, sten og andre moderne materialer, og som ikke indeholder nogen former for kemikalier. We like.
Det er i den dyre ende, men til gengæld kommer det fuldt møbleret!
Fås bl.a. hos coolnordic.dk

MiiBox – Arne Jacobsens hus

Smukke moderne dukkehuse

Væghængt Arne Jacobsen-dukkehus – MiiBox af Minimii.

 

Smukke moderne dukkehuse

Væghængt Arne Jacobsen-dukkehus – MiiBox

Genialt, smukt og pladsbesparende på en gang! Det væghængte dukkehus MiiBox er en tro kopi af Arne Jacobsens villa på Gotfred Rodes Vej 2 i Charlottenlund opført i 1929, i størrelsen 1:16. Husets forside kan klappes helt ned så man nemt kan komme til at lege og indrette. Set hos Minimii – lige nu faktisk på tilbud..

Modularean Eco

Uhm – er vild med både det moderne design og etikken bag dette bæredygtige dukkehus! Desværre er det et one-of-a-kind dukkehus fremstillet til en velgørenhedsauktion i Californien.. (Heldigvis har jeg en mand, der er handy med en stiksav, hvis det er hér vi lander..).

Ferm Living

Smukke moderne dukkehuse

Dukkehus fra Ferm Living – enkel nyklassiker.

Trædukkehuset fra Ferm Living er måske ikke gennemdesignet på samme måde som de foregående huse. Men det er stadig smukt og enkelt i udtrykket – og så giver det masser af muligheder for at du selv kan sætte sig eget præg på det. Ferm Living har ovenikøbet selv lavet opskrift og tapet-eksempler til at tapetsere huset med!

Kaleidoscope dukkehuset – det uopnåelige..

Smukke moderne dukkehuse

Kaleidoscope dukkehuset – designet af Laurie Simmons og Peter Wheelwright for Bozart Toys.

Undskyld på forhånd hvis nogle af jer falder for dette dukkehus!
Designet af den amerikanske duo Laurie Simmons og Peter Wheelwright for legetøjsfirmaet Bozart Toys i 2001, men blev kun produceret i (alt for) kort tid. Huset var møbleret med Karim Rashid, Ron Arad og Robert Kitchen designs, og udsmykket med kunstværker af Cindy Sherman og Barbara Kruger, tæpper af Judy Ross, og køkkenudstyr af Jonathan Adler. Det findes nu kun som samleobjekt, og er svært at opdrive, selv på E-bay. Jeg fandt er hér på auktion, men de sender ikke ud af USA. Det siges at disse huse genhandles for op til 1500 dollars!! (avav..)


My girls have now reached the age where dollhouses are getting increasingly popular. My oldest have grown out of the simple (but robust) set we have now, so we’ve started to look for something a little more sophisticated.

We don’t yet know at which level we’ll land (if we buy or if my husband gets to build one) – but here are some of my inspirational favorites, that hopefully will fulfill both my daughters wish for lots of room to play and decorate, and at the same time be something that I would love to look at.

Smukke moderne dukkehuse
Artikel
Smukke moderne dukkehuse
Beskrivelse
Herhjemme er mine piger for alvor kommet i dukkehus-alderen. De er indtil videre blevet "spist af" med et helt enkelt (stadig flot) trædukkehus fra en jysk genbrugsforhandler, der
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Mette
  oktober 12, 2012 at 16:22

  Hej Maria!

  Fantastiske dukkehuse 🙂 … Desværre har jeg en søn på 18 (til januar), og han VIL bare ikke ønske sig et i fødselsdagsgave 🙂

  Nå – pyt …. m.h.t. dukkehus fra e-bay og USA, så findes der noget, der hedder shopusa, som jeg selv har benyttet et par gange. Om man kan købe via e-bay og shopusa, ved jeg ikke, men men ….

  Ligegyldigt hvad, så god fornøjelse med “jeres” dukkehus.

  Rigtig god weekend.
  Mette

 • Reply
  Maria Fynsk Norup
  oktober 13, 2012 at 12:14

  Hej Mette,
  tak skal du have 😉 Og altså da! Det er da også for dårligt at han sådan nægter at lege med dukkehus (smil).
  Tusind tak for tip med shopusa! Jeg har egtl godt hørt om det før, men det var gået i glemmeboksen igen 🙂

  Nu må vi se hvad vi ender med – jeg viste min mand dukkehus-indlægget hér igår, og han var meget tændt på at lave noget selv. Måske endda Arne Jacobsen-huset! (fingers crossed)

  Rigtig god weekend til dig også,
  Maria

 • Reply
  Mette Weber Johansen
  oktober 14, 2012 at 17:14

  Hey – måske kender du http://www.madebyjoel.com ? Har har selv lavet nogle fantastiske ( dog minimalistiske, hvis man kan lide det?) huse. Totalfed hjemmeside med masser af diy- ideer.
  Mette Weber

  • Reply
   Malene Møller Hansen/ Indretningsdesigner
   oktober 14, 2012 at 17:33

   1000 tak Mette det vil jeg helt sikkert tjekke og Maria også:-)

  • Reply
   Maria Fynsk Norup
   oktober 14, 2012 at 18:22

   Tusind tak Mette 🙂 Jep, kender ham og følger hans blog – men havde faktisk ikke overvejet det ift projekt dukkehus. Men vil bestemt tjekke det ud!

   • Reply
    Mette Weber Johansen
    oktober 16, 2012 at 01:07

    Glæder mig til at se hvad du finder på 🙂

Leave a Reply