D.I.Y.

BREVKASSEN: Hvilken farve skal jeg male mine stole

Så er der brev i brevkassen fra Kristine

Hej Boligcious
Jeg er også super glad for at følge din fine blog – meget inspirerende 🙂 Eftersom jeg er ret vild med din stil, kunne jeg godt tænke mig at spørge dig til råds ang. et kommende gør det selv projekt…
Jeg har netop købt 6 fine gamle pindestole, som jeg gerne vil male… Men jeg kan simpelthen ikke bestemme mig for hvilke farver, jeg skal vælge. Min mand har nedlagt veto mod farven gul, som jeg ellers er ret vild med… Øv! Vi har snakket frem og tilbage, og vi kan ikke bestemme os for, om alle 6 stole skal have samme farve eller forskellige. Vi har også snakket om at male benene én farve (fx sort) og toppen en anden. Jeg har set “mal en stol” på colorama, og de er super fine, men farverne er lidt for vovede til vores hjem. Stolene skal stå ved et sort bord på et sort og hvid stribet gulvtæppe. Har du et forslag til farvevalg? PS vi kan godt lide farver, men der skal bare ikke være cirkus i stuen 😉
Kh Kristine
BREVKASSEN: Hvilken farve skal jeg male mine stole

FDB pindestole

 
 
 

Kære Kristine

1000 tak for roser det glæder mig at du er glad for Boligcious og Colorama Boligdrømme. Jeg synes jo, at det er skønt, at i har valgt at bryde det sorte og hvide med farver. Jeg ville forslå at male stolene i en blå nuance. Hvis I kan lide pastelfarver, så er pastelblå en rigtig fin farve til sort, det bliver meget delikat. I kunne også male stolene tone-i-tone, med dette mener jeg, at I vælger én blå som udgangspunkt til en stol, og så bevæger I jer enten mod lysere blå eller mørkere blå, for hever stol. I kan selv styre graden, -altså om det skal være nuancer, som ligge lige op ad hinanden eller om I vil springe et par nuancer over, så det er tydeligere at stolene er forskellige. Som en ekstra detalje kunne i lade benene være umalede og lade dem stå i rå træ, det er super flot og meget hot lige nu! Håber at, du kan bruge mit svar.

Kærlig hilsen
Malene

Ps. Dette indlæg lægger jeg også op på Colorama Boligdrømme, da der refereres til et indlæg derfra:-)

BREVKASSEN: Hvilken farve skal jeg male mine stole

Eksempel på farver tone-i-tone. Disse farver er fra Beckers og der findes masser af blå nuancer. Du kan også besøge Colorama butikkerne og medbringe dine egne bud på farver, så skal de nok blande dine ønsker for dig.

Hi Boligcious
I am also super happy to follow this fine blog – I find it very inspiring 🙂 Since I am crazy about your style, I would like to ask you for advice for a DIY project …
I’ve just bought 6 nice old chairs, I would like to paint … But I simply can’t make a decision about which colors i should choose. My husband has refuse yellow, as which I’m crazy about … Arrgh! We’ve talked back and forth, and we can’t determine whether all 6 chairs must have the same color or different. We also talked about painting the legs one color (eg black) and the top another color. I’ve seen “Paint a chair” on your other blog: Colorama, and they are so nice, but the colors are a little too daring for our home. The chairs must abide by a black board a black and white striped carpet. Do you have any suggestions for colors? Btw. we like colors, as long as it dosn’t “smell” to much of circus;-)
Br. Kristine
 

Answer:
Dear Kristine

1000 thanks for the words, I’m so glad that you are happy Boligcious and Colorama Boligdrømme. I think that it’s wonderful that you have chosen to break the black and white with some colora. I’ll suggest to paint the chairs in a blue nuance. If you like pastel colors, i’ll suggest you try painting the chairs pastel blue. Pastel blue is beautiful and delicate when your mixing it with black. You could also paint the chairs tone on tone, by this i mean that you choose one blue as a starting point to one chair, and then you move either toward lighter blue or dark blue, for every chair. You can even control the level, ie whether it should be nuances that lie adjacent to each other or whether to skip a couple of shades, so it’s clearer that the chairs are different. As an extra feature, you could let th chairs legs be unpainted and leave them in raw wood, it’s very nice and so hot right now! Hope that you can use my answer.

 
BREVKASSEN: Hvilken farve skal jeg male mine stole
Artikel
BREVKASSEN: Hvilken farve skal jeg male mine stole
Beskrivelse
Så er der brev i brevkassen fra Kristine Hej Boligcious Jeg er også super glad for at følge din fine blog – meget inspirerende :-) Eftersom jeg er ret vild med
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Kristine
  juli 23, 2012 at 15:04

  Hej igen
  1000 tak for dit svar… Jeg er vild med de blå nuancer, og de er godkendt af min mand 🙂 Tror vi må nøjes med 3 toner, da maling jo er lidt pebret :-/ Jeg har ikke ret meget forstand på maling, men regner med at vælge maling med lidt glans – måske det man kalder halv blank? Jeg håber på god vejledning i farvehandlen…
  Kan slet ikke vente med at komme i gang 🙂 Skal selvfølgelig nok give en tilbagemelding, når projektet er færdigt – forhåbentlig inden så længe!
  Fortsat god sommer 🙂

  • Reply
   Malene Møller Hansen/ Indretningsdesigner
   juli 25, 2012 at 20:49

   Hej Kristine
   Hvor er jeg glad for at både du og din mand syntes om idéen, vil vædde med at det bliver super flot. Glæder mig til at se resultatet og måske hvis vi er heldige at se det også:-) Jeg lægger lige dit svar op på Colorama boligdrømme også.

   God sommer til dig også:-)

 • Reply
  diannasverden
  juli 24, 2012 at 22:38

  Jeg kan kun joine påstanden om, at stolene skal være i blå nuancer. Derfor er jeg lige så flabet at linke til min blog, da jeg gerne lige vil vise mine egne stole, som jeg faktisk har malet i blå nuancer, stærkt inspireret af den blå farvepaletter på y-stolen. God fornøjelse med projektet 🙂

  http://diannasverden.wordpress.com/2011/05/08/nye-spisebordsstole/

Leave a Reply