Boligtekstil (Textiles for the home)

TEMA – Gulvtæpper

En af Boligcious’ snart 400 Facebook venner ønskede at jeg lavede et tema om gulvtæpper. Jeg har selv længe gået og tænk over at lave et tæppe tema, men har skudt det lidt væk fordi jeg selv, har det lidt svært med gulvtæpper. Det er ikke fordi, jeg ikke bryder mig og gulvtæpper, men jeg synes, det er et af de sværeste elementer at integrere en stue, i hvertfald i min stue.

For nogle år siden havde jeg en ægte smuk zebra liggende i stuen, men efter års slidtage blev jeg træt af det og smed det på loftet. Da det kom væk fra stuen, fik den et helt andet udtryk. Stuen blev visuelt større og mere stilren, og jeg blev klar over, at den zebra havde fyldt ekstremt meget og taget fokus fra stuens øvrige indretning. Et dominerende tæppe kan ”larme” helt vildt i indretningen, hvis man altså ikke bor helt enkelt. Samtidig kan det rigtige gulvtæppe også samle indretningen og give et fuldendt og harmonisk udtryk. Jeg er stadig på jagt efter det helt rigtige gulvtæppe, men da beslutningen er så svær for mig, har jeg egentlig bare udsat det, og ikke gået i gang med en lede aktivt efter det rigtige gulvtæppe.

Dette tæppe tema har virkelig givet mig blod på tanden, for hold da op, hvor findes der mange fede og smukke tæpper. Jeg har koncentreret mig om at finde gulvtæpper, som ikke er fra de traditionelle varehuse og tæppeforetninger, dem kan I nemlig selv hurtigt finde. Jeg har søgt ud over landets grænser og fundet nogle smukke og innovative tæpper, og selvfølgelig også et par enkelte fra danske designere.
(klik på billedet for at se den fulde størrelse)

TEMA - Gulvtæpper

1. Gan-Rugs står bag disse skønne og utraditionelle håndlavede tæpper, tjek deres deres hjemmeside og se deres store udvalg. 2. Unikke farverige små runde tæpper, håndlavede og importeret fra Thailand. Forhandles i en af mine yndlingsbutikker: Butik Nø . 3. Dette smukke gulvtæppe er selvfølgelig fra HAY, det har det der HAY-look vi elsker.  4. 11 cirkler som kan samles med velcro så du kan skabe dit helt eget design. Designet af Dea Simonsen for Umlaute Designburau, forhandles af Casanovafurniture.dk. 5. Dette smukke vintage patchwork tæppe fås i mange smukke farver og er designet af Massimo, kan også købes hos Casanovafurnitures.dk. 6. Overdyed tæppe fra RugsUSA. Tæppet her er indfarvet, så man stadig kan se det velkendte mønster fra de traditionelle kelimtæpper. RugsUSA har et kæmpe udvalg af gulvtæpper, og dette fås i de vildeste farver. 7. Jeg er vild med de her tæpper, der findes et utal af varianter hos Kira CPH.

Rug- Theme
A facebook fan asked me to do a them about rugs. Something I thought about many times myself, but pushed aside because I have a little difficulty with rugs. It’s not because I don’t like rugs, but I think it’s one of the most difficult elements to integrate a living room, at least in my living room.

Some years ago I had a beautiful real zebra skin in the living room, but after years of wear, I was tired of it and I put away. When i had removed the zebra from the living room, the room got on a different expression. My living room suddenly looked larger and more stylish, and I was aware that the zebra had filled very much visually and took focus away from the other interior design in the living room. A dominant rug can make a lot of ”noise”, at the same time, the right rug can also provide a complete and harmonious expression. I’m still looking for the perfect rug, but while the decision is so difficult for me, I’ve really just postponed it.

This rug theme has really inspired me, because  there is so many cool and beautiful rug out there. (click at the picture for full size)

TEMA – Gulvtæpper
Artikel
TEMA – Gulvtæpper
Beskrivelse
En af Boligcious' snart 400 Facebook venner ønskede at jeg lavede et tema om gulvtæpper. Jeg har selv længe gået og tænk over at lave et
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply