Belysning (Lighting)

En håndfuld flotte lamper

Jeg har en lampe fettish, jeg indrømmer det gerne, jeg elsker lamper. For mit vedkommende er det ikke så vigtigt om det er en kendt designer lampe eller en IKEA lampe, så længe designet tiltrækker mig.
Jeg  følger op på tråden fra mit indlæg i lørdags: “Hygge uden nips, kan man det?”.  Her fortalte jeg bl.a. at man skal have mange flere lamper i et rum end man tror, og i den forbindelse er det jo oplagt at give jer lidt lampeinspiration.

Belysning er kilden til stemning og hygge. Lysdæmpere er et must, hvis du spørger mig, og jeg anbefaler, at man sætter lysdæmpere på ALLE lamper. På den måde kan du justere lyset, så det giver lige præcis den stemning du gerne vil opnå. I lørdagens indlæag omtalte jeg en forlængerledning med indbygget lysdæmper fra IKEA, den er genial, og den kan monteres alle lamper med alm. stik. Prisen er kun 49,00 kr.

Her kommer 8 flotte lamper, som jeg meget gerne vil eje. Jeg har prøvet at finde lamper som bringer kant og  hygge ind i den minimalistiske stue, ikke blot pga. lyset men også via designet. (klik på billedet, hvis du skal se det lidt større)

En håndfuld flotte lamper

1.LUKE” skrivebordslampe har et flot grafisk og enkelt design. Lampen er fra Ivla og koste kun 299,00 kr. – 2. MUUTO Wood lampe skiller sig meget ud fra den grafiske stil vi ser lige nu, i stedet for at være hi-tech er lampen her low-tech og det fungerer rigtig fint. Muuto Wood Lamp er hædret med ELLE Interior Design Award 2011. Lampen er i fyrretræ, og man kan vælge om den skal have grøn eller hvid ledning. kr. 999,00 –
3. Ikea, Ps Svarva er ret skøn, stellet er bevægeligt og kan formes så den også kan ligge ned og fungere som brodlampe. Dejlig uhøjtideligt design, som på trods af sit lidt romantiske udtryk er ret cool i det minimalistiske og rå hjem. pris. 1129,00 kr.  –  4. Oversize arkitektlampe fra Idémøbler til kun 499,00. Jeg synes den er SÅ flot! –  5. Diesel Fork hedder lampen her og den er absolut en af mine favoritter, desværre også den dyreste (sorry men jeg måtte vise jer den). Lampen fås både som gulv- og bordlampe. Fork er designet af Diesel og det kommer tydelig til udtryk i designet, som fx. på lampeskærmen, hvis syninger er mangen til dem man ser på jeans pris. ca. 5900 kr. – 6. “Woody” gulvlampe fra BoConcept. En rigtig flot lampe, jeg er vild med at lampens stel er i træ, den er næsten skulpturel og så bringer den “varme” til det stringente design. pris 1799 kr. – 7. Endnu en rigtig lækker kombination af træ, tekstil og metal, den er super rå den her lampe. Navnet er “TEO” og han kan købes i Ilva til 1299 kr. – 8. Meget skulpturel 1940’er inspireret lampe med et stærkt grafisk udtryk. Lampen har kant og humor med de tre forskellig farvede lampeskærme som vil ‘bløde’ selv den strammeste stil op. Lampen hedder Dexter og er fra Ilva til 799,00 kr.

En håndfuld flotte lamper
Artikel
En håndfuld flotte lamper
Beskrivelse
Jeg har en lampe fettish, jeg indrømmer det gerne, jeg elsker lamper. For mit vedkommende er det ikke så vigtigt om det er en kendt designer lampe eller en
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  mette
  marts 15, 2012 at 16:53

  Hvor har du fundet IKEA lampen til 749?
  Jeg troede den kostede 1299! 🙂

  … jeg løber fluks ud og køber den, hvis ikke den koster mere! 😀

  • Reply
   Boligcious
   marts 15, 2012 at 17:10

   Hej Mette, der har sneget sig en fejl ind som jeg har rettet nu, tak fordi du var så kvik og jeg beklager selvfølglig rigtig meget. Lampen koster 1129,- så den er lidt billigere end du havde regnet med, men desværre ikke 799. Sorry. Køb den alligevel, den er skøn og du vil ikke fortryde det…. (husk lysdæmper):-)

   • Reply
    Mette
    marts 15, 2012 at 22:15

    Øv! Jeg håbede ellers lige 🙂 Men.. Det ender nok med at den kommer herhjem alligevel! 🙂 … Lysdæmpere, skal jeg hel sikkert teste!

Leave a Reply