HJEMME HOS NOGEN (VISITING HOMES) Stue (Livingroom)

Hygge uden nips, kan man det?

En af Boligcious’ mange dejlige Facebook venner bad mig skrive et indlæg om, hvordan man bringer hygge ind i stuen. Det er jo ikke svært tænker mange, men hvis man ikke bryder sig om for meget nips og pynt, og gerne vil bo helt enkelt, så kan det godt være lidt af en udfordring.

Man kan sagtens bo helt minimalistisk og stadig have et hyggeligt hjem.

Belysning
er en af de væsentligeste kilder til hygge og stemning. Mange tror fejlagtigt, at få lamper skaber hygge, men det er faktisk lige modsat. Man skal i virkeligheden have mange flere lamper end man tror. En god hovedregel er, at der faktisk skal være lys i hvert hjørne af et rum, og så skal der yderliger være lamper der, hvor de er nødvendige. Til gengæld skal man passe på, hvor mange Watt man putter i lampen. Det allerbedste man kan gøre for at skabe hygge, er at få lysdæmpere på alle sine lamper. I IKEA kan man købe forlængerledninger med lysdæmper. De kan monteres på alle lamper med stik. -Så tænd lamperne og dæmp belysningen.

Læs om ”do’s og don’ts” til, hvordan man skaber et hyggeligt minimalistisk hjem uden for meget nips, efter billedeinspirationen her

Hygge uden nips, kan man det?

Do’s
-Hold dig til få farver, og brug dem gerne tone i tone.

– Overvej om din stue kan bære, at du maler en væg i en mørk farve evt. koksgrå –næsten sort eller blå-grå. Du skal kun kaste dig ud i dette, hvis rummet har en god størrelse.

– Træ er en rigtig hyggespreder. Tilføj lidt træ i rummet som fx. et træbord, en træstub, en skænk i træ eller en lænestol evt. med træben eller armlæn. Ikke for mange træmøbler, -bare et par enkle stk.

– Brug tekstil,  en grov uldplaid og et par puder til sofaen. Anskaf dig et gulvtæppe, gerne et rundt og gerne et lidt lurvet et af slagsen.

– Selvom man ikke er til nips og pynt, så har man altid et par ting man gerne vil have fremme. En vase eller en lysestage, et billede eller en figur. saml de få ting sammen og dan et lille stilleben, og sørg for, at der deriblandt er et levende lys.

– Bøger og magasiner kan også skabe hygge, enten i en stak på en skænk, på gulvet eller i en bogreol.

– Stearinlys og fyrfadsstager er altid hyggeligt, et par stykker på sofabordet er et must. Forleden viste jeg nogle stager fra House Doctor, de er perfekte til det minimalistiske hjem. Vælg tre stykker i tre forskellige størrelser og farver, de giver en fantastisk virkning fordi lyset reflekterer i det farvede plexiglas.

Don’ts
-Pas på med glas overflader, blank stål og spejle. Spejle kan både skabe hygge, men også anti hygge, det afhænger helt af rammen. Undgå spejle uden ramme, vælg evt. et spejl med en god solid ramme.

– Pas på med for mange kantede og lige linjer i rummet. Bland gerne organiske former med stringente former, når det gælder møbler og interiør. –Jeg ville til enhver tid vælge en stringent sofa, den er mere tidsløs og undstreger det minimalistiske. Til gengæld ville supplere op med et par enkle puder, evt. uldpuder og en plaid. Som kontrast til den stramt designede sofa, ville jeg vælge et rundt gulvtæppe eller et sofabord med organiske former, evt. bønneformet eller rundt.

– Hvis du har pladsen til det, så undgå at alle møbler står op af væggene. Vi har en tendens til at stille alle møbler op langs væggene. Ryk sofaen ud fra væggen.

Summa summarum:
1. Lysdæmper og masser af lamper

2. Bland organiske og stringente former når du sammensætter dine møbler og accessories.

3. Tilføj lidt træelementer i stuen

5. Tekstil: et gulvtæppe (gerne rundt), et par enkle puder og en grov uld eller fleece plaid. (tjek evt. Karmameju, som laver nogle lækre plaider)

6. Et enekelt stilleben på skænken eller i vindueskarmen og et par plexi stager til sofabordet.

Resultat: Enkelt, hyggeligt og MEGET lidt nips

 
Source: pinterest
Hygge uden nips, kan man det?
Artikel
Hygge uden nips, kan man det?
Beskrivelse
En af Boligcious' mange dejlige Facebook venner bad mig skrive et indlæg om, hvordan man bringer hygge ind i stuen. Det er jo ikke svært tænker mange
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Sara Radich
  marts 11, 2012 at 16:58

  Tusind tusind TUSIND tak!!! Meget brugbart!!!! Jeg er rigtig glad og inspireret!!!!!
  <3 Sara

  • Reply
   Boligcious
   marts 11, 2012 at 22:30

   Tak Sara, Jeg er glad for at kunne inspirere dig:-)

 • Reply
  Simone
  marts 11, 2012 at 20:30

  Ved du hvor man kan købe sådanne nogle træstubbe, som du har vist i dit billedshow? Det billede hvor der står bloklys ovenpå.

 • Reply
  En håndfuld fede lamper |
  marts 15, 2012 at 15:10

  […] så længe designet tiltrækker mig. Jeg  følger op på tråden fra mit indlæg i lørdags: “Hygge uden nips, kan man det?”.  Her fortalte jeg bl.a. at man skal have mange flere lamper i et rum end man tror, og i den […]

 • Reply
  Paller i indretningen – Boligmesse |
  marts 22, 2012 at 18:56

  […] Denne her hængesofa lavet af en simpel palle, inspirerede mig til at finde andre idéer til, hvordan man kan benytte paller i indretningen. Forleden havde jeg et indlæg om, hvordan man indretter sig hyggeligt uden nips, her viste jeg også et sofabord lavet ud af en palle, se indlægget her. […]

Leave a Reply