Opskrift: Buddha Bowl

Hvis du ikke er støt på begrebet Buddha Bowl så er det på tide!
Buddha Bowl er den nye insta-darling, altså retten der er smuk at fotografere, voldsomt populær og ikke til at komme udenom på instagram. Der findes et hav af måder at lave retten på, du kan bare gå i gang med at designe din egen. Der er som sådan ingen regler andet end, at du fylder masser af sunde sager i en skål ( retten portion-anrettes). Du inddeler ingredienserne i grupper, så det er synligt, hvad der er i. Masser af grøntsager evt. kikærter, bønner, linser og så evt. lidt kød eller fisk. Navnet Buddha Bowl kommer fordi den runde skål fyldes til kanten, så den får en runding, der minder om Buddhas mave.

Jeg har ikke selv prøvet at lave en Buddha Bowl, men det har min skønne ven og kollega, fotograf og madblogger Søren Staun, som har bloggen Chefs Season
Han har lavet flere variationer og den ene får du her

Buddha Bowl med perlespelt, chorizo & kikærter

Foto og opsrkift af Chefs Season

Ingredienser:

200g perlespelt
3 spsk olivenolie
salt
peber
saft fra 1 lime

1ds kikærter
0,5 løg
2 tsk paprika
2 tsk spidskommen
salt
peber

1 rødbede
0,5 squash
180g campignon
100 g cherrytomater
200g chorizo
frisk korriander

Fremgangsmåde:

Perlespelten koges som anvist, og smages derefter til med salt, peber, lime saft og olivenolie.
Løget hakkes fint og blandes med kikærter, paprika, spidskommen og salt og peber. Steg det på en varm pande til de er møre og lidt sprøde – ca 10 min.
Champignon og chorizo skæres ud og steges på pande, hver for sig!
Rødbede og squash rives groft og tomaterne skæres ud.
Nu skal det hele bare samles i en lækker skål.

Du kan finde masser af lækre opskrifter på Sørens blog: chefsseason.dk

Leave a Comment

Email (will not be published)